MENIU

Germania insistă că FMI trebuie să fie partener la următorul acord pentru Grecia

Purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Christiane Wirtz, a afirmat, vineri, că Germania insistă că Fondul Monetar Internațional trebuie să fie partener la următorul acord pentru Grecia. Declarația purtătorului de cuvânt al cancelarului Angela Merkel vine ca răspuns la solicitarea, de joi, a negociatorilor FMI privind o reducere a poverii datoriei Greciei, insinuând că FMI ar putea refuza să ajute Grecia dacă termenii acordului de asistență financiară nu prevăd atenuarea datoriei, transmite DPA.

"Participarea FMI este de o importanță decisivă pentru Guvernul german", a afirmat Wirtz.

Fondul Monetar Internațional participă la al treilea pachet de asistență financiară ce va fi acordat Greciei, în valoare de 85 miliarde de euro (93,79 miliarde de dolari), cu condiția ca ceilalți creditori să reducă povara datoriei Greciei.

 

FMI impune noi condiții pentru acordarea de fonduri suplimentare Greciei

 

 

"În privința reducerii datoriei, va trebui să existe un angajament specific, concret" din partea europenilor, a declarat recent purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

Declarația vine după ce, joi, adjunctul ministrului de Finanțe, Jens Spahn, afirma că Berlinul este pregătit să discute despre o reducere a poverii datoriei Greciei, cum ar fi o extindere a scadenței împrumuturilor sau o atenuare a condițiilor, dar nu se pune problema unei ștergeri a datoriei.

Oficialul a adăugat că unele probleme, cum ar fi privatizarea și recapitalizarea băncilor, vor trebui rezolvate săptămâna aceasta și pentru Germania este important ca FMI să rămână implicat în pachetul de asistență financiară pentru Grecia.

Parlamentul elen a aprobat al treilea plan de ajutor financiar internațional

 

Conform datelor Eurostat, la sfârșitul primului trimestru din 2015, cel mai ridicat nivel al datoriei guvernamentale din UE se înregistra în Grecia — 168,8% din PIB.

Grecia suferă, Germania câştigă! Un studiu dezvăluie suma uriaşă încasată de nemţi în ultimii ani

 
Mai multe articole despre:
Angela Merkel Grecia FMI PIB Eurostat Christiane Wirtz