MENIU

O altă nucă tare pentru PSD: parlamentarii Puterii decid PRAGUL la abuzul în serviciu

Parlamentarii PSD-ALDE sunt deciși să stabilească cât mai rapid un prag la abuzul în serviciu, o altă "restanță" celebră a partidului pentru salvarea liderului Liviu Dragnea.

Discuția legată de pragul la abuzul în serviciu este reluată săptămâna aceasta în Parlament, unde se află pe ordinea de zi a Comsiei care analizează proiectul de modificare a legilor Justiției inițiat de ministrul Tudorel Toader.

Florin Iordache, precursorul lui Toader și autorul infamei OUG 13 care a scos sute de mii de români în stradă, a declarat luni, la scurt timp după punerea sub acuzare a lui Liviu Dragnea de către DNA, că legislația penală din România permite prea multe interpretări și trebuie clarificată, el precizând că infracțiunea de abuz în serviciu va fi modificată săptămâna această sau cel târziu cea viitoare în comisia pe care o conduce.

"Cred că trebuie făcute foarte multe precizări în legi astfel încât interpretări ale unora sau ale altora să nu mai aibă loc", a declarat Florin Iordache, ca reacție la faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credința de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu.

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună a ironizat coaliția PSD-ALDE, după ce Liviu Dragnea a fost pus luni sub urmărire penală de DNA. Aceasta spune, într-o postare pe Facebook, că de mâine ni se va spune că 21 de milioane de euro e un prag rezonabil la abuzul în serviciu, făcând referire la prejudiciul din dosarul lui Dragnea.