MENIU

Parlamentarii pregătesc o lege contra hărţuirii verbale a femeilor (VIDEO)

Apelativele ,,păpuşă" sau "pisi" adresate doamnelor și domnișoarelor în public ar putea deveni doar o amintire urâtă. Bărbații care hărţuiesc astfel femeile pe stradă ar putea primi amenzi usturătoare. La fel și cei care le fluieră sau le pipăie pe doamne și domnișoare.

Hărţuirea unei femei pe stradă cu apelative precum „păpuşă“ sau „pisi“ ar putea fi pedepsită în România. La momentul actual în legislația de la noi există doar pedepse penale pentru hărțuire, iar pentru formele considerate mai ușoare prcum hărțuirea stradală nu există sancțiuni.

Tocmai astfel de situații se doresc sancționate prin acest proiect de lege. Mai exact pipăitul, fluieratul, adresarea de apelative precum "păpuşă", "pisi", dar și propunerile cu diverse conţinuturi obscene i-ar putea face pe bărbați să scoată mulți bani din portofel ...pentru amenzi. Specialiștii spun însă că mai degrabă femeile ar trebui să descurajeze un astfel de comportament din prima clipă. 

În curând, astfel de practici ar putea fi sancţionate contravenţional cu amenzi de la 3.000 de lei, la 100.000 de lei. Până atunci proiectul mai are nevoie de votul favorabil al Camerei Deputaţilor , iar ulterior trebuie promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial. 

sursă video: Realitatea TV

Mai multe articole despre:
PSD femei