MENIU

Părinții se tem de modul în care va începe noul an școlar - martorocular@realitatea.net

Părinții se tem de modul în care va începe noul an școlar - martorocular@realitatea.net

Tot mai mulți părinți optează pentru învățământul online, de teamă ca cei mici să nu se infecteze și astfel să transmită virusul persoanelor bolnave din familie! O arată zecile de mesaje pe care le-am primit pe adresa de e-mail a redacției martorocular@realitatea.net. Cei mai mulți părinți spun că sistemul nu este pregătit la început de an școlar. Sunt însă și optimiști, care susțin că elevilor le va fi mult mai bine în bănci, decât în fața ecranelor. 

Mulți dintre părinții care au scris pe adresa martorocular@realitatea.net se tem să-și trimită copiii la școală deoarece au cazuri de persoane bolnave în familie. Le e teamă că elevii s-ar putea infecta și astfel ar transmite virusul acestor persoane, încadrate la categoriile de risc. Astfel că mulți dintre ei au decis să-și țină copilul acasă, cu orice risc.

,,Vă relatez o situație disperată pe care nimeni nu o ia în calcul. Suntem bunicii unui copil de 10 ani. El stă cu noi pentru că părinții sunt despărțiți și plecați din țară. Eu aș prefera ca nepoțelul meu să facă orele acasă, căci suntem puși la un risc major. Dacă noi ne îmbolnăvim de covid, ce va face acest copil, va rămâne singur? Suntem dispuși să nu trimitem copilul la școală cu riscul să piardă anul școlar.", a scris o bunică disperată.

O altă mamă s-a plâns că grădinița unuia dintre copiii săi a decis să scurteze programul până la 12. După această oră nu știe cu cine o să-l lase pe cel mic.

,,Eu și soțul avem 2 copii, de 10 și 5 ani. Suntem angajați în sistemul de apărare și poliție. Nu beneficiem de zile libere pentru supravegherea copiilor în cazul școlii online. Grădinița unde merge cel mic a hotărât să scurteze programul până la ora 12.00. Bunicii lucrează. Ce facem noi de mâine? Cine îmi ia copilul de la grădiniță la ora 12.00? La privat nu am găsit locuri libere. Virusul se ia doar după ora 12?!", a scris aceasta.

Iar o adolescentă care începe liceul ne-a spus că vrea să ajungă în băncile școlii, nu în fața ecranului.

„Sunt elevă în clasa a IX-a, iar mie nu mi se pare normal ca noi, elevii, să facem ore online pentru că le e frică oamenilor în vârstă. Asta este o prostie. Niciun copil nu va învăța dacă veți continua cu ore online. Cui nu-i convine să stea în casă! Nu trebuie să suportăm 100 de consecințe pentru una! Stau în casă de un secol, abia așteptam să-mi văd colegii, iar acum ce?! Eu spun nu orelor online!”, a mărturisit tânăra.

Au fost și alte mesaje în care oamenii au transmis că e necesar ca elevii să se întoarcă la școală, după o vacanță prelungită.