MENIU

Părinții ÎI POT ÎNSOȚI pe copii în clase, în prima zi de școală. SCANDAL evitat de intervenția ministrului Sorin Cîmpeanu

Foto ilustrativ

Părinții și bunicii își vor putea însoții copiii sau nepoții în sălile de clasă, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a făcut precizarea după ce pe rețele de socializare și în grupurile de mesagerie ale părinților au apărut mesaje din partea unor școli sau dascăli, potrivit cărora ar exista un ordin de ministru care le interzice membrilor familiei să-i însoțească pe cei mici în sălile de clasă.

“Luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.

Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev," a transmis ministrul Educației, într-un mesaj pe Facebook.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, din motive de protecție antiCOVID, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spatii deschise, a transmis și Mediafax.