MENIU

Părinții bebelușului din Danemarca, eliberați din centrele de detenție. Vor să-și recupereze fiul

Sursa foto: Arhivă

Părinții bebelușului român, arestați în Danemarca pe motiv că l-au agresat, au fost eliberați din închisoare. Sorana Rotundu și soțul ei au ajuns acasă, însă fără copil. Băiețelul a fost plasat în sânul unei familii maternale pe care părinţii nu o cunosc şi nu o pot vizita deocamdată. 

După aproape două luni, timp în care cei doi părinți români, Sorana și Ionuț, au fost reținuți în centrele de detenție, aceștia au fost eliberați în cursul zilei de marți. Decizia aparține instanței din Danemarca. Procesul deschis cu autoritățile daneze a început la începutul lunii martie.

Cât despre băiețelul Mathias, în vârstă de câteva luni, acesta este în grija unor asistenți maternali din Danemarca pentru o perioadă de șase luni.

Avocații românilor spun că în acest moment există șanse, iar băiatul se poate întoarce mai repede în familie, însă totul depinde de decizia luată de autoritățile daneze.

Urmează ca cei doi, după ce se vor consulta cu avocații, să întreprindă demersurile pentru recuperarea lui Mathias.

Și autoritățile din România au cerut aducerea băiatului în țară și au trimis două scrisori autorităților daneze. Legile daneze permit transferul unor copii aflați în astfel de situații delicate doar în anumite condiții, însă în cazul de față transferul este imposibil.

Mathias a fost diagnosticat cu hemoragie craniană și a fost internat mai bine de două săptămâni. Medicii au suspectat inițial că suferă de “sindromul bebeluşului scuturat”.