MENIU

"Parintele Arsenie Boca" ar putea ajunge la DNA

"Părintele Arsenie Boca" ar putea ajunge la procurorii anticopuţie. Arădeanul care a provoat un scandal naţional după ce a înregistrat, în Marea Britanie, marca "Părintele Arsenie Boca" ameninţă cu DNA. 

Daniel Gheorghe, reprezentantul în România al companiei engleze care deţine brandul "Părintele Arsenie Boca", susţine că acţiunile penale vor viza şi doi politicieni români, potrivit newsteam.ro.

"O să dovedim și implicarea unor politicieni cu o plângere la DNA," a declarat arădeanul, promiţând că numele celor 2 vor fi dezvăluite în scurt timp.

"Avem deja plângeri penale împotriva celor care importă icoane cu părintele Arsenie Boca din China. 95 la sută din produse sunt importate de acolo, sunt zeci de firme care fac acest comerț, e, practic, un grup infracțional organizat." 

Pe de altă parte, Patriarhia Română a anunţat că "Arhiepiscopia Bucureştilor a comunicat oficial persoanei respective mesajul de a renunţa imediat la această marcă înregistrată în străinătate. Numele Arsenie Boca este intrinsec legat de istoria şi cultura duhovnicească a Bisericii Ortodoxe Române şi parte a patrimoniului său memorial. (...) Acesta, ca şi opera sa scrisă sau picturală, aparţin de drept Bisericii pe care a slujit-o cu vocaţie jertfelnică", potrivit comunicatului oficial al Patriarhiei.

În replică, Daniel Gheorghe susține că părintele Arsenie Boca nu este canonizat de biserică, deci n-ar fi nevoie de acordul Bisericii, mai scrie newsteam.ro.

Mai multe articole despre:
arsenie boca