MENIU

Parchetul General vrea să întoarcă modificările la legile justiţiei. Ce soluţie va adopta

Procurorul general al României, Augustin Lazăr spune că se analizează toate căile legale pentru oprirea legilor justiției, iar presa va fi informată foarte curând despre decizia pe care Parchetul General a decis să o ia.

Procurorul general Augustin Lazar a anunţat, marţi dimineaţa, că ia în calcul inclusiv sesizarea Curtii Constitutionale în legătură cu legile justitiei, aflate în circuitul parlamentar. Procurorul general spune că se va lua o decizie în zilele următoare.

"Este o situație dificilă, iar noi analizăm acum toate instrumentele pe care le avem la dispoziție, pentru a vedea cum acționăm în zilele în care urmează. Noi facem chiar acum o analiză, iar în zilele următoare o să vedeți un comunicat de presă cu ceea ce am făcut noi. Eu am precizat de multe ori, dacă cineva dorește să modifice legile justiției, nu trebuie să o facă într-o comisie specială și nici într-o procedură de urgență. Noi avem nevoie de legi în care să aibă încredere toți românii. Avem nevoie de o justiție care să fie bine conturată," a spus Augustin Lazăr.

Camera Deputatilor a adoptat, luni, modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor, cu 179 de voturi "pentru" si 90 de voturi "impotriva". De asemenea, a fost adoptata cu 167 de voturi "pentru" si 90 de voturi "impotriva" si modificarea legii ANI.