MENIU

Papa Francisc: Plăcerea de a mânca și plăcerea sexuală sunt de natură divină

Papa Francisc

Papa Francisc, cunoscut pentru declaraţiile sale controversate menite să reformeze Biserica, a deplâns, într-un nou volum de interviuri publicat în Italia, pagubele produse de moralitatea bigotă care respinge noțiunea de plăcere. Suveranul Pontif subliniază că mesajul creștin este uneori interpretat greșit și transmite că ”plăcerea de a mânca și plăcerea sexuală vin direct de la Dumnezeu”.

”Biserica a condamnat plăcerea inumană, brută, vulgară, dar, în schimb, a acceptat întotdeauna plăcerea umană, sobră, morală", a precizat Suveranul Pontif, răspunzând întrebărilor adresate de Carlo Petrini, un scriitor şi expert italian în gastronomie.

”Plăcerea vine direct de la Dumnezeu, ea nu este nici catolică, nici creştină sau altceva, este pur şi simplu divină. Plăcerea de a mânca ne foloseşte pentru a ne păstra sănătatea mâncând, la fel cum plăcerea sexuală este făcută pentru a face iubirea să fie mai frumoasă şi pentru a garanta perpetuarea speciei", a precizat Suveranul Pontif.

Moralitatea bigotă care a existat în istoria Bisericii Catolice și care respinge noțiunea de plăcere ”a făcut uriaşe pagube, care se resimt puternic încă şi în ziua de azi în anumite cazuri", a deplâns Papa, care a subliniat că este vorba despre ”o interpretare greşită a mesajului creştin".

"Din contră, plăcerea de a mânca, la fel ca plăcerea sexuală, vin de la Dumnezeu", a insistat liderul spiritual al catolicilor din întreaga lume.

Noul volum, intitulat "Terra Futura, Conversaţii cu papa Francisc despre ecologia integrală", conține trei interviuri. Cartea a fost redactată de fondatorul "slow food" - concept creat în anii 1980 pentru a se opune alimentaţiei de tip "fast food", notează Agerpres. În centrul cărții se află viziunea Papei asupra ecologiei, evidenţiată şi în enciclica sa "Laudato Si", publicată în 2015.

Mai multe articole despre:
papa francisc biserica catolica