MENIU

Papa Francisc împlinește azi 85 de ani. Ce DICTATOR european s-a grăbit să-l felicite

Papa Francisc

Papa Francisc, unul dintre cei mai îndrăgiți și populari suvernani pontifi din ultimul secol, împlinește azi 85 de ani.  O serie de celebrități, de la actorul Jon Snow din "Games of Thrones" până la președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, i-au transmis mesaje de felicitare Papei Francisc. 

Născut în Argentina, Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Învestirea sa a marcat o serie de premiere în istoria multiseculară a Vaticanului: a fost primul papa iezuit și primul de pe continentul american. De asemenea, după mai bine de 1.500 de ani, a fost al doilea suveran pontif neeuropean.

Prin atitudinea sa simplă, deschisă față de oameni și modul firesc în care a vorbit despre pasiunile sale "lumești" precum fotbalul și filmele italiene, Papa Francisc a devenit extrem de îndrăgit, ajungând să-l concureze pe Papa Ioan Paul al II-lea, supranumit "Atletul lui Dumnezeu" datorită pasiunii pentru sport. 

Happy 85th birthday, Pope Francis! 🎂🎉🙏🏼
Ad multos annos! pic.twitter.com/dOqGV7zE6l

— EWTN News (@EWTNews) December 17, 2021

Printre celebritățile care i-au urat sănătate se număra cunoscutul actor Jon Snow, din "Games of Thrones", dar și președintele Belarus Aleksandr Lukașenko.

“Exemplul dumneavoastră personal este de o valoare și semnificație deosebită, atât pentru credincioșii catolici, cât și pentru întreaga lume. Cu gratitudine remarc relațiile extrem de strânse dintre Belarus și Vatican, la care s-a ajuns datorită eforturilor dumneavoastră, " a transmis Lukașenko, supranumit ultimul dictator din Europa.