MENIU

Papa Francisc cere „pași concreți” pentru a pune capăt războiului. Ce spune Suveranul Pontif despre moartea Dariei Dughina

Papa Francisc / Foto: Profimedia

Papa Francisc a cerut, miercuri, "pași concreți" pentru a pune capăt războiului din Ucraina și pentru a evita riscul unui dezastru nuclear la centrala de la Zaporojie, ce mai mare centrală nucleară din Europa. Afirmația sa vine în ziua în care Ucraina își marchează independența față de regimul sovietic din 1991 și la șase luni după ce forțele rusești au invadat țara, pe 24 februarie.

"Sper că se vor lua măsuri concrete pentru a pune capăt războiului și pentru a evita riscul unui dezastru nuclear din Zaporojie", a declarat Suveranul Pontif, în cadrul audienței generale săptămânale, relatează HotNews.

Papa Francisc a condamnat războiul din Ucraina, despre care a spus că sunt o "nebunie", dar a făcut și o referit la moartea Dariei Dughina, fiica controversatului ideolog ultranaționalist Aleksandr Dughin - cunoscut și ca fiind "creierul lui Putin" - într-un atentat cu mașină capcană în apropiere de Moscova.

"Mă gândesc la toată această cruzime, la toţi nevinovaţii care plătesc nebunia tuturor părţilor, pentru că războiul este o nebunie. Mă gândesc la această tânără femeie nefericită care a murit din cauza unei bombe puse sub scaunul maşinii sale la Moscova", a adăugat Suvernaul Pontif, subliniind că "inocenții plătesc pentru război".

Papa Francisc i-a numit pe comercianții de arme care profită de pe urma războiului "delincvenți care ucid umanitatea".