MENIU

Papa Francisc, apel către creștini înainte de Crăciun: „Nu există pandemie, criză care să poată stinge această lumină. Să o lăsăm să intre în inima noastră”

Papa Francisc, la rugăciunea din Piața Sf. Petru, 6 decembrie 2020 Foto: Vatican News

Papa Francisc a transmis duminică un mesaj de speranţă şi de răbdare pentru toți creștinii înaintea venirii Crăciunului în acest an greu marcat de pandemia de coronavirus.

 

Papa Francisc a îndemnat toți creștinii să nu se oprească la „semnele Crăciunului, să mergem la semnificația lor”, „la bunătatea infinită revărsată asupra lumii”.

La rostirea rugăciunii „Angelus” („Îngerul Domnului”) în faţa credincioşilor adunaţi în Piaţa Sf. Petru, Suveranul Pontif a remarcat bradul de Crăciun deja instalat și pregătirea scenei Naşterii Domnului, transmite VaticanNews.va.

„În aceste zile, chiar și în multe case sunt în pregătire aceste două semne de Crăciun, pentru bucuria copiilor, dar și a celor mari. Sunt semne de speranță, mai ales în aceste timpuri dificile. Să facem în așa fel încât să nu ne oprim la semn, dar să mergem la semnificație, adică la Isus, la iubirea lui Dumnezeu pe care El ne-a revelat-o, să mergem la bunătatea nemărginită pe care a făcut-o să strălucească asupra lumii”, a spus Papa Francisc.

„Nu există pandemie, nu există criză care să poată stinge această lumină. Să o lăsăm să intre în inima noastră, să întindem mâna spre cel care are mai mare nevoie și, în acest fel, Dumnezeu se va naște încă o dată în noi și în mijlocul nostru”, a ținut să mai spună Suveranul Pontif în încheierea rugăciunii rostite în Piața Sf. Petru.