MENIU

Panică pe aeroportul Vnukovo din Moscova: Zboruri suspendate, autoritățile invocă „raţiuni în afara controlului”

Aeroportul Vnukovo din Moscova Foto: Profimedia

Aeroportul Vnukovo din Moscova şi-a suspendat duminică zborurile, invocând raţiuni în afara controlului său pe care nu le-a detaliat. 

Agitație și confuzie la Aeroportul Vnukovo din Moscova, după ce zborurile au fost suspendate brusc, autoritățile invocând rațiuni "în afara controlului", informează Agerpres.

Deși aeroportul nu a dat detalii specific privind motivele care au dus la suspendarea zborurilor, s-a creat o mulțime de speculații. 

Aeroportul Vnukovo şi-a mai suspendat activitatea atunci când capitala Rusiei a fost atacată cu drone săptămâna trecută, aminteşte Reuters.

Totodată, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că o dronă ostilă a fost distrusă duminică de apărarea antiaeriană în timp ce se apropia de Moscova.

Sobianin a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram că drona s-a apropiat de Moscova în jurul orei locale 11:00 (08:00 GMT).

Zboruri deviate pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, din „motive tehnice”. Mai multe DRONE interceptate în apropierea capitalei ruse

"Astăzi, la orele 11:00, o dronă a încercat să ajungă la Moscova. A fost distrusă în timp ce se apropia, de către forţele de apărare antiaeriană", a anunţat Sobianin.

Săptămâna trecută, Rusia a acuzat Ucraina de două atacuri cu dronă asupra capitalei.

Aeroportul Vnukovo este un aeroport internațional situat în Moscova, Rusia, lângă orașul Vnukovo. Este al treilea cel mai mare aeroport din Rusia, după Aeroportul Internațional Sheremetyevo și Aeroportul Internațional Domodedovo din Moscova.

Aeroportul Vnukovo a fost deschis în 1941, iar în prezent este un hub pentru mai multe companii aeriene, inclusiv pentru compania națională Aeroflot, dar și pentru alte companii precum S7 Airlines și Ural Airlines. Acest aeroport deservește aproximativ 20 de milioane de pasageri anual și operează zboruri către mai mult de 200 de destinații din întreaga lume. 

Atac cu drone asupra Moscovei - Rușii susțin că se află sub atac - Zborurile mai multor avioane au fost perturbate

Mai multe articole despre:
aeroport aeroportul vnukovo zboruri suspendate