MENIU

Pandemia care amenință planeta: superbacteriile nu mai pot fi oprite din cauza încălzirii globale

O nouă pandemie amenință întreaga lume! Răspândirea superbacteriilor va fi tot mai dificil de oprit, în viitor, din cauza încălzirii globale, spun specialiștii. Oamenii de știință avertizează că acestea vor deveni tot mai rezistente în fața medicamentelor.

Organizația Mondială a Sănătății a numit fenomenul "pandemia tăcută". Este vorba despre rezistența pe care bacteriile o dezvoltă la antibiotice.

Animalele vor fi forțate să se mute în alte locuri din cauza schimbărilor climatice pe care le-am provocat planetei. Astfel, specii care nu au mai coexistat până acum se vor întâlni pentru prima oară, iar virusurile specifice acestor specii vor avea șansa să găsească o nouă gazdă, iar acest lucru crește riscul apariției unor noi boli, nu doar la acest animale, ci și la noi. 

Agenția de sănătate a Organizației Națiunilor Unite a declarat, anterior, că acest fenomen reprezintă una dintre cele mai importante 10 amenințări globale la adresa sănătății umane. Aproximativ 1,3 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza agenților patogeni rezistenți la tratamentele și medicamentele existente.

Potrivit OMS, această cifră este pe cale să crească dramatic dacă nu vor fi luate măsuri urgente, lucru ce va pune mari presiuni pe domeniul sănătății publice și pe economie. 

Mai multe articole despre:
pandemie superbacterii incalzire globala