MENIU

Ce este pancreatita cronică: simptome, prevenţie şi tratament

Ce este pancreatita cronică: simptome, prevenţie şi tratament

Durerea persistenta in zona mediana a abdomenului si pierderea in greutate indiferent de cantitatea de mancare ingerata sunt doua simptome ale mai multor afectiuni, motiv pentru care, daca te confrunti cu acestea, trebuie sa vizitezi un medic. Una dintre posibilele cauze ale problemei o poate constitui pancreatita cronica.

Iata ce trebuie sa stii despre pancreatita cronica!

Pancreatita cronica - descriere

Pancreatita cronica este inflamația pancreasului, care nu se amelioreaza odata cu trecerea timpului. Pancreasul este un organ localizat in spatele stomacului, in partea stânga. Atunci când inflamația apare brusc, dar se vindeca dupa scurta vreme, vorbim despre pancreatita acuta. Când, insa, problema reapare si nu se vindeca pe parcursul mai multor ani, vorbim despre pancreatita cronica.

Din pacate, aceasta afecțiune poate duce la lezarea permanenta a pancreasului. Pot aparea chiar pietre sau chisturi pe acest organ, care pot bloca tubul prin care circula enzimele digestive spre stomac. Acest blocaj duce la scaderea enzimelor pancreatice si a hormonilor, ingreunând digestia si producând dezechilibre ale nivelului de zahar din sânge.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
pancreatită cauze pancreatita