MENIU

Paleologu: Jandarmeria n-are ce căuta la Arcul de Triumf, ar fi o neruşinare

Fostul ministru al Culturii Theordor Paleologu susţine că Jandarmeria n-ar trebui să participe la defilarea de Ziua Naţională de la Arcul de Triumf, pentru că imaginea instituţiei este pătată după violenţele din 10 august, din Piaţa Victoriei.  

Theodor Paleologu consideră că participarea unei unităţi a Jandarmeriei Române la cermoeniile din Bucureşti "ar fi o neobrăzare şi o neruşinare. Eu recunosc cât de importantă este Jandarmeria pentru o ţară, nu este vorba despre asta. E vorba de faptul că şefii Jandarmeriei au dezonorat Jandarmeria,” a declarat acesta într-un interviu pentru RFI..

În opinia fostului ministru al Culturii, apariţia jandarmilor “ar fi o insultă adusă celor morţi în Primul Război Mondial, pentru că jandarmii transformaţi în unealtă politică au bătut oameni, au schilodit oameni, i-au trimis în spital, ca să apere o bandă de hoţi”.

La parada militară de 1 decembrie vor participa aproximativ 4.000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Serviciul Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu 200 de mijloace tehnice.

Mai multe articole despre:
jandarmeria