MENIU

Palatul Cotroceni își schimbă oficial adresa și va avea o suprafață mai mare - Care e motivul schimbării

Palatul Cotroceni

Guvernul a pregătit o hotărâre prin care Palatul Cotroceni, sediul Administrației Prezidențiale, își va schimba oficial adresa. De asemenea, se va rectifica și suprafața Palatului Cotroceni, cu peste 2.700 mp omiși la măsurătorile cadastrale din 1999. 

Palatul Cotroceni își va schimba adresa din ”Șoseaua Cotroceni nr. 1-3, sector 5” – care se află, de fapt, în sectorul 6 – în ”B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5”.

Potrivit profit.ro, în urma măsurătorilor topo-cadastrale, efectuate în 1999, a fost omisă o suprafață de teren măsurând circa 2.700 metri pătrați și aparținând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”, relevă date analizate de Profit.ro. În 2001 Complexul ”Palat Cotroceni” a fost transmis, prin hotărâre de guvern, din administrarea Ministerului Culturii şi a Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) în cea a Administrației Prezidențiale.

Cu ocazia actualizării și rectificării documentației cadastrale, s-a constatat și că există diferențe între adresa (poștală) a imobilului care – conform Hotărârii de Guvern din 2001 – este în ”municipiul București, Șos. Cotroceni nr. 1-3, sectorul 5” și adresa la care este intabulat imobilul. Astfel, din extrasul de carte funciară rezultă că imobilul Complex ”Palat Cotroceni”, cu nr. cadastral 217584, are adresa în ”București, B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5”.

Mai mult, adresa imobilului înscrisă în H.G. nr. 1279/2001, “Șoseaua Cotroceni nr. 1-3, sector 5, București”, este una inexactă, întrucât artera în cauză se află din punct de vedere administrativ în sectorul 6 al Municipiului București (nicidecum în sectorul 5)”.