MENIU

Paște 2015. Care sunt filmele pe care nu le poți rata de Paște

<p>Paște 2015. Care sunt filmele pe care nu le poți rata de Paște</p>

Paște 2015. De sarbatorile de Paste, cinefilii se pot delecta cu câteva dintre cele mai celebre filme despre Iisus și sacrificiul acestuia pentru omenire. De la capodopera lui Zeffirreli, Jesus of Nazareth și până la controversatul Passion of The Christ al lui Mel Gibson, cineaștii din întreaga lume au explorat cea mai fascinantă poveste, din istoria omenirii, potrivit ProCinema.ro. 

1. The Bible (2013)
Distributie: Diogo Morgado, Keith David

 Productia The Bible este bazata pe intamplarile din Biblie, focusul fiind insa pe Iisus. Miniseria este formata din 10 parti si a avut un succes rasunator in SUA, unde a depasit si seriale celebre. Unul dintre motivele de controversa a fost faptul ca dupa difuzare, o parte dintre femeile care au urmarit au declarat ca s-au indragostit de Diogo Morgado, actorul care il joaca pe Iisus. Cu toate astea, filmul nu trebuie pus in umbra de astfel de evenimente, intrucat este la fel de apasator si dureror ca Iisus din Nazareth.

2. Jesus Christ Superstar (1973)
Regie: Norman Jewison
Distributie: Ted Neeley,Carl Anderson, Yvonne Elliman

Inspirat de celebrul spectacol de pe Broadway, filmul lui Norman Jewison s-a concentrat pe conflictul dintre Iuda si Iisus. Ted Neeley a primit nominalizare la Globul de Aur. A fost la un pas sa piarda rolul, dupa ce s-a accidentat chiar cu cateva saptamani inainte de incepe filmarile, insa si-a revenit la timp. John Travolta, care avea doar 17 ani atunci, venise la auditie, dar n-a fost distribuit in film. Dupa acest rol, intreaga sa cariera s-a bazat pe portretizarea lui Iisus in diferite piese de teatru si show-uri pe scena. Timp de 40 de ani, actorul n-a renuntat la rolul care i-a definit cariera. Jesus Christ Superstar a devenit in timp un reper in cinematografie si a impresionat publicul cu muzica emotionanta.
 
3. Holiday Inn (1942)
Regie:Mark Sandrich
Distributie: Fred Astaire, Bing Crosby

Un film clasic si cu doua legende ale cinematografiei, Fred Astaire, Bing Crosby, Holiday Inn nu este doar despre Paste, ci si despre celelalte sarbatori importante. Pornind tot de la un musical, filmul prezinta povestea unor actori de tearu vaudeville care cumpara o ferma cocheta din New England, pe care o deschid numai cu ocazia sarbatorilor.

4. Easter Parade (1948)
Regie: Charles walter
Distributie:  Judy Garland, Fred Astaire

Tot un musical, dar mult mai vesel, Easter Parade, ii are in rolurile principale pe Judy Garland si Fred Astaire. Povestea se invarte in jurul a unui cuplu de dansatori care se destrama, iar el isi cauta o noua partenera. Fred Astaire incanta cu talentul sau de dansator iar Judy Garland i-a cucerit pe fani cu vocea ei. Criticii considera acest film ca fiind printre clasice cand vine vorba de filme pentru Paste.

5. King of Kings (1961)
Regie:Nicholas Ray
Distributie: Jeffrey Hunter, Siobhan McKenna, Hurd Hatfield

Urmarind povestea vietii lui Iisus, King of Kings a starnit o gramada de reactii negative, pentru ca povestea era haotica. Insa, Jeffrey Hunter a avut misiunea grea de a-l juca pe Iisus, si s-a descurcat de minune. Din pacate, cariera lui s-a terminat abrupt odata cu moartea sa, la doar 42 de ani in 1969. Insa, cinefilii au ramas impresioanti de scena in care are loc Predica de la Munte. Filmul este realizat cu decenii inainte de aparitia CGI si au fost folosit o multime de figuranti.

 
Mai multe pe ProCinema.ro.