MENIU

(P) REȚETELE DELICIOASE ALE TUTUROR MAMELOR, LA TINE ÎN BUCĂTĂRIE

<p>(P) REȚETELE DELICIOASE ALE TUTUROR MAMELOR, LA TINE &Icirc;N BUCĂTĂRIE</p>
<p>(P) REȚETELE DELICIOASE ALE TUTUROR MAMELOR, LA TINE &Icirc;N BUCĂTĂRIE</p>

Un nou gadget pentru bucătaria ta ajunge pe rafturile magazinelor de specialitate la sfârşitul lunii octombrie. Este lansat de compania Philips şi este un aparat multifuncţional de gătit cu care pregăteşti o varietate de reteţe pentru micul dejun, prânz şi cină. De la omleta şi iaurt, la supe, ciorbe, sarmale, tocăniţe, ardei umpluţi, paste şi deserturi.

Philips Multicooker are  12 programe de gătit și 22 de setări de temperatură, astfel că fierbe, păjeşte, coace, găteşte la aburi sau prin înăbuşire (www.philips.ro/cooker).

Mâncare mai gustoasă, gătită mai uşor

Aparatul este construit astfel încât, prin controlul presiunii şi a sistemul de încălzire 3D care distribuite uniform căldura, alimentele gătite îşi păstrează valorile nutritive, gustul şi aroma. Philips Multicooker găteşte în lipsa ta şi te aşteptă cu mâncarea caldă când te întorci. Cronometrul aparatului îți permite să lași până la 12 ore mâncarea la preparat sau să programezi să fie gătită cu până la 24 ore mai târziu, fără emoții că o vei găsi arsă sau gătită insuficient. După ce termină de gătit, aparatul pornește automat funcția pentru păstrarea caldă a alimentelor până la 24 de ore și astfel ai oricând mâncarea gata pentru a fi servită.

Aşa că, dacă îţi era dor de mâncărurile gustoase pregătite de mama sau bunica ta, Philips Multicooker îţi va fi un ajutor de nădejde în bucătarie. Iată cât de uşor pot fi preparaţi ardeii umpluţi!

Ingrediente

• 1 linguriţă de ulei de măsline

• 2 linguriţe de pastă de tomate

• 1 morcov tăiat cubuleţe

• 1 ceapă tocată

• 250 g de carne tocată

• 1 cană de orez

• 3/4  cană de apă

• 8 ardei graşi

• faină

• sare şi piper pentru asezonare

Pregătire: 10 min

Gătire: 55 min

Program: Fry/STEW

Porţii: 4

Mod de preparare:

  1. Pregăteşte ardeii graşi: elimină coada, seminţele şi membranele, apoi clăteşte cu apă
  2. Adaugă în oala interioară a aparatului uleiul, ceapa tocată fin şi morcovii
  3. Apasă butonul MENU, selectează programul FRY. Apasă COOKING TIME şi selectează 15 minute.
  4. Apasă START şi amestecă ocazional
  5. După 5 minute adaugă carnea şi asezonează cu sare
  6. După 7 minute adaugă pasta de tomate, orezul şi apa
  7. Când apa s-a evaporat scoate aparatul din priză şi lasă să se răcească
  8. Umple ardeii cu compoziţia obţinută şi tapetează partea superioară cu un strat subţire de faină, astfel încât conţinutul să ramână în interiorul ardeiului pe durata preparării. Aşază ardeii în poziţie verticală în oala interioară şi toarnă apa, astfel încât aceştia să fie acoperiţi pâna la jumătate. Selectează programul STEW şi setează timpul la 40 de minute. Închide capacul şi apasă START. Când programul este finalizat, Multicooker trece automat pe modul KEEP WARM
  9. După finalizare deconectează aparatul de la sursa de curent.