MENIU

Cine este Ovidiu Anton, câștigătorul Eurovision 2016. "Melodia mea este un îndemn la luptă"

Ovidiu Anton

Ovidiu Anton a câștigat concursul național Eurovision 2016 și va reprezenta România la concursul european din Suedia.

Ovidiu Anton (33 de ani), fost concurent la cea de-a doua ediție „Școala Vedetelor", este unul dintre cei mai insistenți soliști în cursa pentru Eurovision.

Artistul a mărturisit că participă anul acesta cu o melodie cu un mesaj social puternic.

„Piesa cu care particip este o piesă din suflet pentru suflete. «Moment Of Silence» este o chemare, o chemare la unitate. Nu trebuie să uităm că suntem stăpâni pe viețile noastre și că nimeni, absolut nimeni, nu are dreptul să ne folosească pentru interese obscure. «Moment Of Silence» este un îndemn la trezite, un îndemn la luptă, dar o luptă a cuvântului, pentru demnitate și adevăr. Rolul muzicii este să unească oamenii. Dacă «Moment Of Silence» ne-a adus împreună, înseamnă că am reușit", a spus, pentru Click!, Ovidiu Anton.

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2016, de la Stockholm (Suedia), cu piesa "Moment of Silence", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Sporturilor din Baia Mare, şi a fost difuzată în direct la TVR.

Ovidiu Anton a facut parte din Scoala Vedetelor, a participat la Cerbul de Aur unde a reprezentat Romania si desi nu este un cantaret cu foarte multa expunere, este un rocker inrait.

El nu a putut ramane indiferent dupa drama din colectiv si miscarile sociale ce au avut loc atunci si a marturisit ca a compus aceasta piesa cu incarcatura emotionala uriasa. 'Am compus aceasta melodie atunci cand lumea era in strada'. Versurile piesei vorbesc despre lupta cu sistemul nedrept si despre oamenii corupti care ajung sa aiba puterea in propriile maini pe nedrept.

Ovidiu Anton a obţinut 6.585 de voturi din partea publicului. Pe poziţia a doua, în urma voturilor, s-a situat Vanotek feat. The Code & Georgian, cu 4.702 voturi, iar pe poziţia a treia, Florena, cu 3.491 de voturi. Pe poziţia a patra s-a situat Dream Walkers, pe locul al cincilea, Mihai Trăistariu, iar pe locul al şaselea - Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ.

În finala selecţiei naţionale de duminică seară, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, din cele şase piese rămase în concurs.

Mai multe articole despre:
ovidiu anton