MENIU

Autobuz Otokar al Primăriei București, inundat cu apă clocotită. STB: Verificări la toate autobuzele

Noi probleme pentru mijloacele de transport ale primăriei București. Instalația de încălzire a unui autobuz s-a defectat, iar apa clocotită a tâșnit printre călători.  

S-au stricat, au rămas în pană, şoferii s-au plâns că nu au loc în cabină, iar pasagerii s-au plâns de frig. Acum, unul dintre autobuzele turcoaz cumpărate de Primăria Generală a fost inundat cu apă fierbinte.

Când au văzut grozăvia, unii călători au coborât în grabă, deoarece astfel de imagini nu au fost întâlnite într-un mijloc de transport în comun. Alţii au vrut să imortalizeze incidentul, la fel cum a făcut telespectatorul de la care care am primit înregistrarea.

Defecțiunea a apărut la unul din autobuzele Otokar, proaspăt achiziționate de Primăria Capitalei. Un furtun al instaţiei de încălzire al unui autobuz Otokar, care mergea spre Otopeni, s-a spart vineri dimineaţă şi a inundat cabina cu apă clocotită, călătorii fiind evacuaţi, au confirmat, pentru Mediafax, reprezentanţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

Clipul video a fost trimis pe adresa redacției Realitatea - martorocular@realitatea.net. Vă reamintim, dacă aţi surprins un eveniment care poate deveni o ştire, ne puteţi trimite informaţiile şi imaginile pe adresa martorocular@realitatea.net, sau prin aplicaţia whatsapp, la numărul 0732-333.108. Acestea vor fi difuzate în jurnalele Realitatea TV și pe www.realitatea.net.

Mai multe probleme ale noilor autobuze au fost semnalate în ultimele săptămâni de șoferi sau de călători.  

Remedierea defecțiunii la autobuzul Otokar se face pe cheltuiala furnizorului

Oficialii STB au reacționat după incident. ”Autobuzul afectat în acestă dimineață de probleme tehnice la sistemul de încălzire a fost retras imediat din circulatie si trimis catre service-ul OTOKAR. Autobuzele sunt în termenul de garanție, care este, în conformitate cu prevederile contractuale, de 8 ani de la livrare. În această perioadă, toate verificarile si interventiile (manopera, piese de schimb, deplasarea autobuzului la service OTOKAR) se realizează pe cheltuiala furnizorului.

Defecțiunea survenită este una accidentală, cauzată de o fisură la furtunul de alimentare a aerotermei. Pentru a preveni situații similare, service-ul OTOKAR a demarat o acțiune mai amplă, de verificare a acestui aspect la toate autobuzele livrate.

STB SA precizează că niciun călător nu a fost afectat de acest incident. STB SA regretă incidentul produs și îi asigură pe călători că este unul izolat, iar transportul public se desfășoară în condiții de siguranță.

Facem precizarea că, în situația apariției unor defecte în traseu la autobuze, troleibuze și tramvaie, acestea sunt remediate operativ prin intervenții ale tehnicienilor STB SA sau, după caz, se dispune inlocuirea vehiculelor defecte.
Conducătorii de vehicule au responsabilitatea ca, la identificarea unei neconformități tehnice, să revină pentru remediere la garaj, nefiind permisă ieșirea vreunui vehicul în traseu decât în condiții de siguranță.
Conducătorii de vehicule sunt instruiți, în conformitate cu manualul de exploatare, asupra responsabilităților care le revin: la apariția unui defect de siguranță a circulației, situația este semnalizată la bord, ceea ce obligă salariatul să anunțe de îndată personalul tehnic și să aștepte intervenția tehnică, depanare sau retragere la garaj”, a precizat STB într-un comunicat.

Un alt clip a fost postat pe Facebook de consilierul general PNL Ciprian Ciucu. Imaginile arată un alt autobuz Otokar oprit pe carosabil, din cauza unei defecțiuni.

Noi probleme pentru autobuzele Otokar din București? Poza care s-a viralizat pe Facebook

STB reacționează și spune că autobuzele noi sunt fiabile

 

Mai multe articole despre:
Bucureşti Otokar STB