MENIU

Oscar 2016. Un film a strâns 6 premii Oscar. Discursul memorabil al lui diCaprio

Dincolo de The Revenant, Spotlight și Daneza, începutul de gală la Oscar 2016 a fost dominat de un alt film.

Mad Max: Fury Road a câștigat 6 premii Oscar la gala din noapte de 28 spre 29 februarie 2016. The Revenant a câştigat trei premii, dar marele trofeu pentru cel mai bun film a revenit "Spotlight". 

Filmul a câștigat marele premiu Oscar 2016 la categoriile: cel mai bun design de producție (Colin Gibson și Lisa Thompson), cel mai bun montaj (Margaret Sixel), cel mai bun mixaj de sunet (Chris Jenkins, Gregg Rudloff și Ben Osmo), cel mai bun montaj de sunet (Mark Mangini și David White), cel mai bun machiaj/cele mai bune coafuri (Road Lesley Vanderwalt, Elka Wardega și Damian Martin), cele mai bune costume (Jenny Beavan).

Filmul a mai fost nominalizat și la categoriile cea mai bună imagine, cele mai bune efecte vizuale, cel mai bun regizor și cel mai bun film.

Amânat de atentate și război, câștigător la Oscar 2016

Mad Max - Fury Road este o peliculă regizată de George Miller care ar fi trebuit să apară încă din anii 90. S-a încercat filmarea peliculei în 2001, apoi în 2003, însă de fiecare dată totul s-a amânat din cauza atacurilor teroriste și a războiului (atacurile din 11 septembrie, respectiv Războiul din Irak).

Iată și o scurtă descriere a filmului atât de premiat la Oscar 2016, făcută de cei de la cinemarx.ro:

"Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorescă de unul singur şi să nu işi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie".

Oscar 2016 - primul succes al lui Leonardo din Caprio

După roluri memorabile în filme ca Titanic, Diamantul Însângerat, Aviatorul, Blazarea lui Gilbert Grape, Lupul de pe Wall Strett și multe altele, Leonardo diCaprio primește premiul Oscar 2016 pentru cel mai bun actor cu The Revenant (Renăscut). Alejandro Gonzales Innaritu este cel mai bun regizor, pentru același film, însă victoria "renăscuților" este știrbită de acordarea titlului de cel mai bun film unei pelicule excepționale, Spotlight, care spune povestea descoperirii abuzurilor sexuale asupra copiilor în sânul Bisericii Catolice.

Întreaga listă de câștigători la Oscar 2016 poate fi consultată AICI

Discursul lui diCaprio la Oscar 2016

”Aș vrea să mulțumesc Academiei și tuturor celor care sunteți prezenți în această sală. Trebuie să îi felicit și pe ceilalți nominalizați din acest an pentru rolurile lor incredibile. The Revenant a fost produsul unor eforturi neobosite ale unei echipe extraordinare.

În primul rând, pentru fratele meu în această misiune, domnul Tom Hardy. Tom, talentul tău sălbatic pe ecran poate fi depășit doar de prietenia ta din afara ecranului. Pentru domnul Alejandro Innaritu, ai intrat în istorie în ultimii doi ani. Îți mulțumesc pentru că ai creat o experiență cinematografică transcendentală.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine de la începutul carierei. Domnului Jones, care m-a distribuit în primul film, domnului Scorsese, care m-a învățat atât de multe despre arta cinematografică. Părinților mei, nimic din toate astea nu ar fi fost posibile fără voi. Prietenilor mei, vă iubesc cu drag.

În final, vreau doar să spun aceste cuvinte: The Revenant este despre relația unui om cu lumea naturală. O lume care a înregistrat în 2015 cel mai călduros an din istorie.

Ca să facem filmul a trebuit să mergem în sudul extrem al planetei pentru a găsi zăpadă. Schimbările climatice sunt reale și se întâmplă acum. Este cea mai mare amenințare cu care se confruntă specia noastră, și trebuie să lucrăm împreună pentru a o opri. Trebuie să susținem liderii globali care nu vorbesc în favoarea marilor poluanți, ci pe cei care vorbesc pentru toată umanitatea, pentru miliardele și miliardele de oameni care nu au privilegii și care sunt cei mai afectați. Pentru copiii copiilor noștri și pentru acei oameni ale căror voci au fost reduse la tăcere de politica lăcomiei. Vă mulțumesc tuturor pentru acest premiu. Să nu luăm planeta drept un lucru sigur. Eu nu am luat această seară drept un lucru sigur. Vă mulțumesc foarte mult"

eMAG – 5 filme care au castigat la OSCAR si care te inspira la cumparaturile de pe magazinul online

Mai multe articole despre:
Oscar 2016 mad max fury road