MENIU

Oscar 2016. 5 detalii memorabile din viața lui Leonardo di Caprio

Leonardo diCaprio a avut parte de o susținere fără precedent înainte de gala Oscar 2016, de la Dolby Theatre din Los Angeles.

Fabulosul actor nu are niciun premiu Oscar în palmares, dar The Revenant / Renăscut îi va aduce, cel mai probabil, primul său trofeu, în 2016.

Au existat o mulțime de voci potrivit cărora rolul din The Revenant nu este nici pe departe cel mai bun rol din carieră pentru Leonardo diCaprio, dar că actorului îi va fi acordată statueta pentru cel mai bun actor în rol principal la Oscar 2016 pentru a repara o "nedreptate istorică" împotriva sa. Totuși, așa cum atrag atenția revistele de profil din Statele Unite, o astfel de nedreptate se îndreaptă printr-un premiu pentru întreaga carieră. Însă, Leo este încă tânăr și capabil să ia un Oscar "normal", pentru ca apoi să țintească Oscarul pentru activitatea all time.

Mai jos, vă prezentăm câteva dintre curiozitățile din viața marelui favorit la Premiile Oscar 2016:

1. Marele favorit de la Oscar 2016 a apărut pentru prima dată pe un ecran TV la vârsta de 5 ani. El a jucat într-o serie de reclame, însă a fost înlăturat din echipă deoarece caracterul său era unul "turbulent", după cum se arată în descrierea actorului de pe enciclopedia online Wikipedia. DiCaprio se trage dintr-o familie cu descendențe germano-italiene. Mama sa provenea dintr-o familie de nemți și ruși (bunicul din partea mamei era german, în timp ce bunica din partea mamei - rusoaică). Tatăl său se tragea dintr-o familia de italieni din Napoli.

2. Părinții lui DiCaprio (ea - secretară, el - autor de benzi desenate) au divorțat când Leo avea doar un an. Și-a petrecut perioade lungi, în copilărie, în Germania, la părinții din partea mamei. Astfel de explică și destul de bunele cunoștințe de germană ale lui diCaprio.

3. DiCaprio avea să iasă decisiv în evidență în 1992, când marele Robert De Niro îl alegea, dintre 400 de tineri actori, să joace rolul principal în pelicula This Boy's Life.

4. Unul dintre cele mai bune roluri ale tânărului diCaprio a fost cel din filmul Gilbert Grape (tradus în română drept Blazarea lui Gilbert Grape). Regizorul Lasse Hallström a declarat că, pentru rolul lui Gilbert Grape - tânăr cu dizabilități dintr-o familie destrămată din Iowa -, își dorea inițial un actor mult mai puțin chipeș decât diCaprio. Totuși, Leonardo l-a convins datorită faptului că a fost cel mai atent observator dintre cei care veniseră la audiții. A fost rolul pentru care a primit prima sa nominalizare la Oscar.

5. Viața personală a lui Leonardo diCaprio, marele favorit la Oscar 2016, este una cel puțin la fel de tumultoasă precum cariera sa. diCaprio s-a iubit, de-a lungul timpului, cu manechine și artiste celebre, precum Kristen Zang, Emma Miller, Gisele Bundchen, Bar Refaeli, Blake Lively, Toni Garrn, Kelly Rohrbach. În 2005, în timpul unei petreceri, diCaprio a fost violent lovit în zona capului cu o sticlă. "Autoarea" gestului, modelul Aretha Wilson, și-a recunoscut apoi vina, primind o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Acestea sunt doar 5 dintre curiozitățile din viața lui Leonardo diCaprio, tânărul dintr-o familie destrămată care e pe cale să câștige, la gala Oscar 2016, prima sa mare statuetă pentru cel mai bun actor.

LISTA NOMINALIZĂRILOR LA OSCAR 2016:

OSCAR 2016: Cel mai bun film

„The Big Short”, de Adam McKay,

„Bridge of Spies”, de Steven Spielberg

„Brooklyn”, de John Crowley

„Mad Max: Fury Road”, de George Miller

„The Martian”, de Ridley Scott

„The Revenant”, de Alejandro González Iñárritu

„Room”, de Lenny Abrahamson

„Spotlight”, de Tom McCarthy.

OSCAR 2016: Cel mai bun actor într-un rol principal

Bryan Cranston a fost nominalizat pentru rolul interpretat în filmul „Trumbo”

Matt Damon, pentru interpretarea din „The Martian”

Leonardo DiCaprio, pentru „The Revenant”

Michael Fassbender, pentru „Steve Jobs”

Eddie Redmayne, pentru „The Danish Girl” ( Câștigătorul de anul trecut pentru rolul din The Theory of Everything)

Cel mai bun regizor
Alejandro Gonzalez Inarritu -„The Revenant”

Adam McKay-„The Big Short”

George Miller- „Mad Max: Fury Road”

Lenny Abrahanmson-„Room”

Tom McCarthy -„Spotlight

OSCAR 2016: Cea mai bună actriţă într-un rol principal:
Cate Blanchett a fost nominalizată pentru rolul din „Carol”

Brie Larson, pentru „Room”

Jennifer Lawrence, pentru „Joy”

Charlotte Rampling, pentru „45 Years”

Saoirse Ronan, pentru „Brooklyn”.

OSCAR 2016: Cel mai bun actor în rol secundar:

Christian Bale pentru „The Big Short”

Tom Hardy  pentru rolul din „The Revenant”

Mark Ruffalo pentru „Spotlight”

Mark Rylance  pentru „The Bridge of Spies”

Sylvester Stallone pentru „Creed”

OSCAR 2016: Cea mai bună actriţă în rol secundar: 

Jennifer Jason Leigh („The Hateful Eight”)

Rooney Mara („Carol”)

Rachel McAdams („Spotlight”)

Alicia Vikander („The Danish Girl”)

Kate Winslet („Steve Jobs”)

Cel mai bun film străin: „Embrace of the Serpent” (Columbia), „Mustang” (Franţa), „Son of Saul” (Ungaria), „Theeb” (Iordania), „A War” (Danemarca)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Anomalisa”, „Boy and the World”, „Inside Out”, „Shaun the Sheep Movie”, „When Marnie Was There”

Cea mai bună regie artistică: „Bridge of Spies”, „The Danish Girl”, „Mad Max: Fury Road”, „The Martian”, „The Revenant”

Cel mai bun scenariu adaptat: „The Big Short” (Charles Randolph şi Adam McKay), „Brooklyn” (Nick Hornby), „Carol” (Phyllis Nagy), „The Martian” (Drew Goddard) şi „Room” (Emma Donoghue)

Cel mai bun scenariu original: „Bridge of Spies” (Matt Charman, Ethan Coen şi Joel Coen), „Ex Machina” (Alex Garland), „Inside Out” (Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley), „Spotlight” (Josh Singer şi Tom McCarthy), „Straight Outta Compton” (Jonathan Herman şi Andrea Berloff)

Cea mai bună imagine: „Carol”, „The Hateful Eight”, „Mad Max: Fury Road”, „The Revenant”, „Sicario”

Rămâneți pe realitatea.net pentru noutăți de la Premiile Oscar 2016. Vom publica rapid toți câștigătorii din noapte de 28 spre 29 februarie.