MENIU

Orori ascunse la casa de copii din Băile Tușnad. Instituția e susținută de fundația unui călugăr din Harghita

rori de neimaginat au avut loc într-un centru de copii din Băile Tusnad. Zeci de minori au fost violati, agresati fizic și sexual și umiliti de un angajat al Centrului. Cele mai tinere victime aveau doar 4 ani. Bărbatul a fost descoperit abia după zece ani, în care a abuzat minorii de care trebuia să aibă grijă ca un tată. El a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Centrul a fost coordonat de un consilier UDMR care are relatii strânse şi cu Guvernul Orban de la Budapesta. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoțional. 

Cei mici au fost supuși la torturi greu de imaginat timp de 10 ani de către un îngrijitor, al cărui nume nu a fost publicat. Toți copiii abuzați se aflau într-o situație EXTREM DE DIFICILĂ, iar cel mai vulnerabil a fost un băiețel cu o dizabilitate intelectuală care nici măcar nu putea vorbi. Cei care voiau să ceară ajutor erau amenințați de angajat că îi va ucide pe ei și pe familiile lor, potrivit Realitatea Plus.

Angajatul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru violuri, agresiuni sexuale, loviri şi alte violenţe cu 35 de capete de acuzare.

ABUZURILE AU AVUT LOC ÎN 2 CĂMINE ÎNTREȚINUTE DE FUNDAȚIA UNUI CĂLUGĂR DIN HARGHITA

Violurile și abuzurile au avut loc în două cămine de copii care sunt întreținute de Fundația călugărului Csaba Böjte din Harghita. Călugărul are relații strânse cu UDMR, și a fost promovat prin faptele sale caritabile de-a lungul timpului, mai ales în Ungaria, dar şi prin prietenia cu Viktor Orban, premierul acestei ţări.

Un alt nume legat de căminul de copii, este cel al consilierului UDMR, Kolozsvari Tibor, devenit membru al legislativului CJ Harghita în 2016. Acesta a coordonat casa de copii timp de aproape un deceniu. În declaraţia de interese din 2016, acesta menţiona expres faptul că este şef de centru.

Niciunul din aceștia nu a observat ororile ce aveau loc chiar sub ochii lor.