MENIU

Piețele agroalimentare rămân deschise pe durata stării de urgență. Se interzice exportul de grâu, zahăr sau ulei

Piețele agroalimentare rămân deschise pe durata stării de urgență. Se interzice exportul de grâu, zahăr sau ulei / Foto: Arhivă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a semnat joi seară Ordonanța Militară nr. 8. Conform acesteia, piețele agroalimentare rămân deschise pe durata stării de urgență. Se interzice exportul de grâu, zahăr sau ulei.

”Trebuie sa luam masuri si pentru securitatea alimentara. Pe perioada starii de urgenta se interzice si se suspenda exportul pentru urmatoarele produse agroalimentare: grau, orz, ovaz, porumb, orez, faina de grau, soia, floarea-soarelui, ulei de seminte, zahar, produse de brutarie, biscuiti, turte sau alte reziduuri solide rezultate din produsele din domeniul cerealelor sau domeniul de panificație, tot ce ține de zona aceasta care se refeă la reziduuri inclusiv pentru alimentarea industriei sau agriculturii.

Aceste prevederi sunt prevăzute într-o anexă la ordonanță. Precizez ca procedurile de export aflate în derulare se suspendă pe perioada stării de urgență”, a declarat Marcel Vela.

 

Mai multe articole despre:
marcel vela