MENIU

Orban îl desființează pe Toader: e unealta infractorilor care conduc țara

Liderul PNL Ludovic Orban îl desființează pe ministrul Justiției Tudorel Toader, pe care-l acuză că pune în practică un plan de înlăturare a procurorului șef Augustin Lazăr pentru că "acţionează în numele grupului de infractori care conduce România."

Într-o postare pe facebook, îl acuză pe ministrul Justiției Tudore Toader că a pus la cale, împotriav lui Augustin Lazăr, același scenariu ca și în cazul înlăturării laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

“Nu cunosc niciun motiv în baza căruia să poată fi declanşată o procedură de evaluare împotriva procurorului general, similară celei care a dus a demiterea Procurorului şef al DNA. Este clar că Tudorel Toader acţionează în numele grupului de infractori care conduce România, pentru a îndepărta din funcţiile de conducere pe orice procuror care a îndrăznit să întocmească dosare unui potenţat al zilei, unor lideri ai PSD şi ALDE. Este un demers care nu are niciun fel de fundament. După opinia mea, activitatea Procurorului General este o activitate care nu poate să creeze nici semne de întrebare şi în niciun caz temeiuri pentru declanşarea acţiunii Ministrului Justiţiei”, a scris Ludovic Orban pe o rețea de socializare.

Într-o replică directă, procurorul general Augustin Lazăr a precizat și el că demersul lui Toader este o presiune execitată asupra Ministerului Public în condițile în care sunt instrumentate dosare grele, inclusiv cel privind intervenția jandarmilor contra manifestanților din Piața Victoriei, de pe 10 august.

Mai multe articole despre:
toader