MENIU

Orban: Guvernul susține valorificarea resurselor naturale într-un mod care să genereze dezvoltare economică

Orban: Guvernul susține valorificarea resurselor naturale într-un mod care să genereze dezvoltare economică

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, la Constanţa, că guvernul pe care îl conduce susţine valorificarea tuturor resurselor naturale ale României "într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică şi, până la urmă, să ducă la creşterea calităţii vieţii în România, la creşterea calităţii serviciilor", relatează Agerpres.

Declarația a fost făcută cu prilejul vizitei în comuna Corbu din judeţul Constanţa organizate cu prilejul  începerii lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia - MGD, dezvoltat de compania Black Sea Oil and Gas, parte a grupului Carlyle Energy.

Şeful Executivului a declarat că proiectul, în valoare totală de 400 de milioane de dolari, este unul extrem de important, fiind vorba despre primul zăcământ de gaze naturale aflat off-shore exploatat de România.

Primul ministru a subliniat, de asemenea, că proiectul reprezintă "o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii".

"În acest proiect sunt implicate două companii, Black Sea Oil and Gas, care lucrează în parteneriat cu Grupul de Servicii Petroliere, o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Black Sea Oil and Gas, care este deţinut de grupul Carlyle, care are licenţa de operare şi exploatare a zăcământului, în parteneriat cu o companie, Grupul de Servicii Petroliere, 100% românească, o companie care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 15 ani şi care a realizat proiecte în foarte multe zone ale lumii, proiecte complexe, proiecte extrem de importante şi realizate în cele mai bune condiţii", a adăugat Ludovic Orban.  

Cu acest prilej, șeful Executivului a readus în discuţie bugetul de un miliard de euro alocat de autorităţile române pentru extinderea reţelelor de gaz: "Să nu uităm că guvernul pe care îl conduc a mobilizat un miliard de euro pentru proiectul de înfiinţare de distribuţii de gaz natural în localităţile în care nu există astfel de distribuţii de gaz natural, astfel încât gazul românesc să ajungă în casele românilor şi, de asemenea, susţinem toate investiţiile prin care poate fi valorificat gazul natural astfel încât să genereze valoare adăugată, locuri de muncă bine plătite şi produse de calitate şi competitive". 

Mai multe articole despre:
orban pnl