MENIU

Orban, despre PNDL3: Sunt convins că se pot găsi soluții care să ducă la adoptarea cât mai repede și care să nu ducă la periclitarea coaliției

Ludovic Orban, președintele PNL

Liderul PNL Ludovic Orban a subliniat, astăzi, într-o declarație de presă importanța planul național de investiții „Anghel Saligny”, cunoscut și ca PNDL 3, programul prin care Guvernul ar urma să aloce 50 de miliarde de lei sub forma unor credite de angajament pentru perioada 2021-2028 către comunitățile locale.

"Sunt omul care din ianuarie am solicitat în coaliție lansarea unui nou plan național PNDL 3. Acest plan de investiții este o necesitate absolută deoarece nu există alte soluții de finanțare proprii pentru proiectele de infrastructură locale în perspectiva următorilor 2 ani. (...). Am susținut constant necesitatea lansării acestui proiect pentru  șansa la dezoltare a comunităților, mai ales a celor sărace, nu poate fi asigurată decât de dezvoltarea infrastructurii. Actul normativ, OUG sau proiectul de lege trebuie adoptat cât mai repede și lansat în cursul acestui anSunt convins  se pot găsi soluții care  ducă la adoptarea acestui program cât mai repde și care în același  timp  nu ducă la periclitarea coaliției", a afirmat Orban.

Potrivit liderului PNL, guvernarea în coaliție presupune foarte multă disponibilitate la dialog, Orban făcând un apel la căutarea unor oluțiilor legate de PNDL 3 care să fie susținute de toate partidele din coaliție.

"Am încredere  președintele Iohannis va fi un factor de echilibru, care  ajute la bună funcționare a acestei coaliții și la îndeplinire programului de guvernare", este mesajul transmis de Ludovic Orban.