MENIU

Orban, atac la "rămășițele" Guvernului Dăncilă: "În fiecare zi comit noi și noi ilegalități"

Ludovic Orban

Orice zi în care Guvernul Dăncilă rămâne la butoane prezintă un risc major pentru România, a declarat joi premierul desemnat Ludovic Orban, care acuză Executivul PSD că încearcă să forțeze semnarea unor contracte.

Misiune dificilă pentru Ludovic Orban. Liderii formaţiunilor din Opoziţie nu se grăbesc să-i ofere sprijinul pentru a trece cu brio de testul Parlamentului un Guvern PNL.

Negocierile de joi, cu liderii Pro România, UDMR și ALDE nu au adus mai multă stabilitate în tabăra Opoziţiei. Nici Victor Ponta, Kelemen Hunor și nici Călin Popescu Tăriceanu nu au promis că formaţiunile pe care le conduc vor vota Guvernul Orban.

Cu toate acestea, Ludovic Orban e convins că discuţiile finale de săptămâna viitoare vor aduce un acord între toate formaţiunile Opoziţiei pentru Guvernul pe care îl pregăteşte PNL.

Orban a lansat un nou atac la adresa Guvernului în exercițiu, despre care unii comentatori spun că ar putea rămâne interimar până în 2020.

Orice zi în care Guvernul Dăncilă rămâne la butoane prezintă un risc major pentru România, a declarat premierul desemnat Ludovic Orban.

"Am încredere că împreună cu aceste formațiuni politice alături de care am reușit atingerea acestui obiectiv fundamenal pentru România - și anume căderea Guvernului PSD, am încredere că vom reuși și investrea guvernului. Din discuțiile purtate nu văd elemente de divergențe majore, am pornit la un drum împreună și nu văd de ce ne-am opri la jumatate.

Pentru că Guvernul Dăncilă, rămășițele guvernului, chiar dacă el a fost demis, continuă să exercite puterea.. limitată, dar în fiecare zi comit noi și noi ilegalități...Generează cheltuieli publice pentru care nu există acoperire financiară, încearcă să forțeze semnarea unor contracte. Orice zi în care Guvernul Dăncilă rămâne la butoane prezintă un risc major pentru România", a declarat joi Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai declarat, joi, că opţiunea exprimată de ALDE este cea a unui Guvern PNL monocolor şi că aceeaşi opţiune o are şi PNL. Orban a precizat că nu au existat intenţii exprese din partea niciunui partid de a intra la guvernare, dar că este deschis la propuneri de specialişti pe alte nivele.

"Opţiunea ALDE este pentru un Guvern PNL monocolor, asta este şi opţiunea noastră. Deocamdată nu au existat în discuţiile de până acum cereri exprese de participare la guvernare cu miniştrii. La alte nivele suntem deschişi unor experţi, unor oameni competenţi, sau unor soluţi propuse de partenerii noştrii. Am spus-o şi-n discuţiile anterioare, cu toţi partenerii noştrii",a declarat Ludovic Orban, joi, după negocierile cu ALDE.

 

 

Mai multe articole despre:
guvernul orban