MENIU

Orban, anunț despre măsuri la Evaluarea Națională și Bacalaureat - măști, separare prin plexiglas

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat măsurile care se vor lua pentru desfășurarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat în condiții sigure pentru elevi și profesori. Șeful Executivului a insistat pentru prezența fizică a elevilor la aceste examene, adăugând că părinții nu au motive să se teamă, pentru că „există un risc minor”.

 

„Noi avem o legislație, copiii s-au pregătit ani buni pentru această formă de examinare. Atât examenul de evaluare, cât și examenul de Bacalaureat constituie o probă în baza căreia evoluează cariera ulterioară a elevilor. În baza examenelor de Evaluare, fosta Capacitate, se fac practic înscrierile la licee și în funcție de rezultatele din cei patru ani (de gimnaziu - n.red.), și de la examen copiii pot să aibă acces sau nu în anumite licee. De asemenea, examenul de Bacalaureat este important în cariera universitară a celor care se duc la facultate. Practic, copiii s-au pregătit pentru aceste examene și aceste examene le influențează evoluția ulterioară”, a explicat premierul joi, aflat în vizită la Uzina Ford de la Craiova.

Despre măsurile care se vor lua în scoli înaintea examenelor, premierul a asigurat că „vom face dezinfectarea școlilor, niciun copil nu va intra fără mască, o să fie un număr mic de copii în clasă, suntem gata să luăm și alte forme de măsuri. De exemplu, am văzut forma asta de separare prin intermediul plexiglas care practic permite izolarea persoanelor. Vom lua toate măsurile care să minimizeze riscurile. Profesorii de asemenea vor purta mască, deci nu cred că părinții vor trebui să se teamă de aceste examene. (...) eu sunt convins că până la urmă și părinții vor înțelege că există un risc minor”.