MENIU

Orașul-port Mikolaiev, recucerit de ucraineni, la doar câteva ore după ce a fost capturat de ruși - VIDEO

Război Rusia-Ucraina - orașul Mikolaiev, recucerit de ucraineni

Ucrainenii au recucerit orașul-port Mikolaiev, anunță guvernatorul regional, după doar câteva ore de la intrarea trupelor ruse.

Forțele ruse au fost scoase din orașul ucrainean Mikolaiev, port la Marea Neagră, a anunțat guvernatorul regional Vitali Kim. Luptele continuă însă la pereiferie, în suburbii, a adăugat guvernatorul.

Momentul în care au intrat pe aeroportul Kulbakino din Mikolaiev a fost filmat de soldații ucraineni.  

Cucerirea orașului-port Mikolaiev, cu o populație de 476.000 de locuitori, ar fi adus Rusia mai aproape de Odesa, al treilea oraș ca mărime din Ucraina, și important în planul lui Putin de a face culoarul terestru cu Crimeea.

Anunțul ucrainenilor a venit la doar aproape cinci ore după ce rușii au intrat în oraşul-port pentru prima dată de la declanşarea invaziei Rusiei asupra Ucrainei. Luptele au continuat însă, după intrarea rușilor , la periferia orașului.

Până acum rușii au cucerit orașul Herson din sud, de pe Nipru, aproape de ieșirea fluviului la Marea Neagră. Și Mariupol, din Donețk - Donbas, a fost ocupat, trupele ruse creând o adevărată blocadă, populația fiind lipsită de curent, apă, căldură, dar și de alimente, medicamente.