MENIU

Orașul Sfântu Gheorghe, în scenariul ROȘU COVID-19. Anunțul primarului despre carantinare

coronavirus Foto: Pixabay.com

Primarul Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunțat că „oraşul se îndreaptă spre cifra de carantinare” după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit 5 la 1.000 de locuitori.

 

„Ceea ce este clar e că în acest moment municipiul Sfântu Gheorghe este între 5 şi 6 la mie, deci suntem într-o zonă foarte roşie, dacă se poate spune aşa. Deci, dacă nu avem grijă, ne îndreptăm înspre cifra de carantinare a oraşului şi nu spre cifra de a scădea sub 3 la mie şi de a se reîntoarce copiii la şcoală. (...) Din informaţiile care ajung la mine, practic, rata de transmitere a bolii a crescut probabil şi datorită faptului că temperaturile au început să scadă, iar virusul se mişcă mai liber în frig, trăieşte mai mult în frig decât la temperaturi mai ridicate", a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă on-line, relatează Agerpres.

În condiţiile în care numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 va continua să crească este posibil să intre în vigoare noi restricţii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, mai spune primarul Sf. Gheorghe.

„Situaţia în care suntem este gravă şi observ că foarte mulţi încearcă să bagatelizeze această situaţie în loc să o ia în serios. Până la urmă totul ţine de capacitatea sistemului sanitar românesc să răspundă la aceste provocări şi aşa cum niciun domeniu din România nu stă foarte bine, eu cred că sănătatea şi tot ce înseamnă sistemul de sănătate este la fel, adică nu putem vorbi despre un sistem hiperperformant care răspunde foarte repede la schimbări, care ia decizii foarte rapid. (...) Sunt nişte probleme foarte mari şi cred că toată lumea ar trebui să fie mult mai responsabilă şi în loc să ne tot dăm cu părerea, să vedem fiecare cum poate să facă şi să ajute sistemul sanitar”, a mai spus primarul Antal Arpad.