MENIU

Orăștie rămâne închis. Curtea de Apel București a respins cererea anulării măsurii de carantinare a localităţii

Foto arhivă Inquam

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca neîntemeiată, cererea municipalităţii Orăştie privind anularea măsurii de carantinare a localităţii.

„Potrivit deciziei Completului 2 Fond III, al Curţii de Apel Bucureşti, s-a respins acţiunea ca fiind neîntemeiată. Sentinţa nu este definitivă. Astfel, instanţa de fond a stabilit că măsura carantinării municipiului Orăştie a fost luată în condiţiile legii”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Primăria Orăştie, în calitate de reclamant, a intentat joi, 1 aprilie, proces Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţiei Prefectului Hunedoara şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, solicitând ridicarea stării de carantină.

Prefectura Hunedoara reaminteşte că la data intrării în carantină, 28 martie, municipiul Orăştie înregistra o incidenţă a cazurilor de COVID-19 calculată la o valoare de 6,27 cazuri la 1.000 locuitori, iar miercuri, după 10 zile de la aplicarea măsurilor, localitatea înregistrează o incidenţă de 5,30 la 1.000 de locuitori.

Starea de carantină rămâne în vigoare până la data de 11 aprilie, ora 8,00, urmând ca atunci autorităţile medicale judeţene şi naţionale să efectueze o analiză a situaţiei epidemiologice din Orăştie.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a recomandat respectarea, în continuare, a măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, atât în municipiul Orăştie, cât şi în toate localităţile judeţului.

"Creşterea numărului persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19 va avea ca efect reducerea incidenţei şi depăşirea într-un timp cât mai scurt a acestei perioade dificile din punct de vedere epidemiologic", a afirmat prefectul Călin Petru Marian.