MENIU

Oradea și 7 localități din Bihor, în scenariul roșu de marți

Oradea și 7 localități din Bihor intră în scenariul roșu

Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor Covid-19 a depășit 3 la mia de locuitori în Oradea și în localitățile Sântandrei, Toboliu, Sânnicolau Român, Hidişelu de Sus, Sânmartin, Căbeşti şi Bratca. Luni seară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis plasarea zonelor respective în scenariul roșu. Masca devine obligatorie în toate spațiile publice, unitățile de învățământ vor funcționa online, fiind impuse restricții și în domeniile HoReCa, cultural şi de divertisment. Restricțiile intră în vigoare pe 27 octombrie, ora 00:00.

Vor fi exceptați de la măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție copiii de sub cinci ani.

Şcolile vor funcţiona în scenariul roşu în intervalul 26 octombrie - 2 noiembrie, după care situaţia va fi reanalizată.

”Impactul deciziei de a trece la cursuri online în învăţământul preuniversitar este redus de faptul că preşcolarii şi elevii din ciclul primar sunt în vacanţă timp de o săptămână, interval după care situaţia va fi reanalizată", a precizat  Prefectura.

Activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior va fi suspendată, funcţionarea teraselor şi livrarea la domiciliu fiind permise. De asemenea, se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, activităţile cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

În 24 de localităţi din Bihor, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor Covid-19 este cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori, astfel că acestea intră în scenariul galben. Este vorba despre Suplacu de Barcău, Săcădat, Abrămuţ, Şuncuiuş, Oşorhei, Beiuş, Drăgeşti, Marghita, Aleşd, Olcea, Cefa, Copăcel, Borod, Bunteşti, Nojorid, Lugaşu de Jos, Cetariu, Şinteu, Girişu de Criş, Remetea, Sârbi, Paleu, Spinuş şi Salonta.

În aceste localități, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi este limitată la intervalul orar 06.00-22.00.

Activitatea cu publicul a cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, precum şi a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.