MENIU

Orașul în care impozitul pe locuințe crește de 18 ori

Impozitele pe locuințe cresc cu procentaje diferite în acest an, în funcție de localitate.

Cei care vor să fie la zi cu plata taxelor locale trebuie să ştie că anul acesta ar putea da mai mulţi bani decât în 2015.

În Bucureşti, impozitele pe clădirile rezidenţiale cresc cu 25%, în timp ce pentru clădirile nerezidențiale impozitul este cu 250 la sută mai mare. Recordul îl deține însă Râmnicu Vâlcea, unde impozitele pe clădirile nerezidenţiale cresc cu 1.870%.

În multe localităţi, primăriile au decis să crească impozitele pe locuinţe, iar în unele cazuri se ajunge şi la creşteri de aproape 300 la sută, scrie digi24.ro.

Cele mai mari majorări le vor suporta cei care îşi folosesc locuinţa pentru a face afaceri. Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, regula impozitării locuinţelor NU mai ţine cont de proprietar, ci de scopul în care este folosită respectiva clădire.

Practic, locuitorii din oraşe ca Râmnicu Vâlcea, Constanţa şi Satu Mare, care şi-au fixat sediul firmei acasă, vor plăti cu cel puțin 1.600 la sută mai mult faţă de 2015.

Impozite mai mari plătesc şi cei care au case folosite ca locuinţe în oraşe ca Turda, Tecuci şi Arad. În Turda, de exemplu, creşterea este de 275%, iar în Capitală - de 25%, potrivit sursei citate.

Mai multe articole despre:
impozit impozite impozit pe locuință