MENIU

Ora 18:00, Culisele statului paralel: Copilăria în Epoca de aur

Pionieri - Epoca de aur

Din Culisele Statului Paralel ajungem, astăzi, în ... Culisele Copilăriei, pentru a celebra zi de 1 Iunie. Facem o paralelă între copiii de astăzi și cei din perioada regimului comunist. Îi punem față în față și încercăm să vedem ce înseamnă "atunci" si "acum".

Nu uităm că toți adulții au fost mai întâi copii și ne reamintim cu plăcere ce însemna să fii copil în acea perioadă grea. 

Pe cât de dur era regimul comunist, pe atât de frumoase sunt amintirile. De la șoimii patriei până la brigăzile artistice studențești, fiecare etapă a avut farmecul ei. 

Vom dezbate cât de importanți erau cei 7 ani de acasă sau motivele de bucurie când primeam un lucru inaccesibil: un pepsi, o tabară la Năvodari sau o carte bună. 

Ce emoție simțim și astăzi când revedem Veronica, Cireșarii, Toate pânzele sus, Pistruiatul sau Liceenii, filmele copilăriei noastre. Și privim cu drag și la lumea în care trăiesc copiii noștri. Învățăm să ne adaptăm și să fim părinți cool pentru ei și să îi ajutăm să se adapteze la noua realitate și să nu uităm că “atunci” este lumea din care s-a născut ce este “acum”.  

Cum era copilăria în Epoca de aur vedeți diseară, începând cu ora 18:00, la Realitatea PLUS. 

Mai multe articole despre:
culisele statului paralel