MENIU

Procurorul-șef interimar al DNA a preluat mandatul de la Laura Codruța Kovesi

ORA 11.00: Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA

Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA a avut loc joi dimineață, la sediul DNA.

Augustin Lazăr: Lupta anticorupţie va continua cu fermitate; doamna Jurma este persoana potrivită la conducerea DNA

Lupta anticorupţie "va continua cu fermitate", a declarat joi procurorul general al României, Augustin Lazăr, care a adăugat că procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, este persoana potrivită la conducerea acestei instituţii.

"Astăzi a avut loc instalarea procurorului-şef interimar. (...) Doamna procuror Anca Jurma a fost delegată în funcţia de procuror-şef al DNA pe o perioadă de şase luni. (...) Aş dori să reamintesc câteva din priorităţile Ministerului Public şi ale DNA. Prima din ele - lupta anticorupţie va continua cu fermitate. A doua prioritate - aplicarea legislaţiei anticorupţie se va efectua în continuare în conformitate cu normele şi standardele internaţionale de eficacitate. (...) DNA va apela la resursele pe care le are, resursele umane de expertiză profesională care au făcut din această Direcţie una din instituţiile cunoscute pe plan european ca fiind furnizoare de expertiză în domeniu", a afirmat Lazăr, la ceremonia de preluare a mandatului de către Anca Jurma, potrivit agerpres.ro.

El a susţinut că Anca Jurma este "persoana potrivită", care indică faptul că DNA "are resurse pe profilul necesar în momentul oportun".

Procurorul-şef Augustin Lazăr a delegat-o pe fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi la Parchetul General. Aceasta va avea funcţie de procuror, având atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 - 2020.

Laura Codruţa Kovesi nu va mai lucra la DIICOT Sibiu, așa cum arătau informațiile inițiale, ci va rămâne în lupta anticorupție, la Parchetul General.

"Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 - 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020", arată Ministerul Public, într-un comunicat.

Mai multe articole despre:
DNA procuror Laura Codruţa Kovesi