MENIU

Operațiune majoră a polițiștilor, descinderi în București și în 6 județe

Descindere a mascaților (foto generic)

Percheziții de amploare în 32 de locații din Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj şi Dâmboviţa, într-un dosar legat de comercializarea ilegală a unor produse din tutun. Mai precis, este vorba de circa 20 de persoane care prelucrau clandestin tutun și-l vindeau online. 

”În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj, Dâmboviţa şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 32 de mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea şi comercializarea de tutun de fumat, deţinut în afara antrepozitului fiscal”, a transmis IPJ Giurgiu.

Potrivit procurorilor, gruparea ar fi cumpărat tutun brut din Bulgaria și din localități din sudul țării, îl prelucra în instalații artizanale, după care îl  comercializa ca tutun de fumat prin anunţuri online.

Produsele erau plasate prin poștă și firme de curierat.

Pe numele a 20 de persoane au fost emise mandate de aducere la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Giurgiu.

Suspecții sunt acuzați de diverse încălcări ale legislației fiscale și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai multe articole despre:
mascați descinderi Giurgiu trafic cu tutun