MENIU

Operaţia penisului care ţine cancerul la distanţă. Ai face o astfel in intervenţie medicală?

Operaţia penisului care ţine cancerul la distanţă. Ai face o astfel in intervenţie medicală?

Circumcizia protejează de cancer atât bărbaţii, cât şi pe partenerele lor, susţin medicii. Intervenţia este din ce în ce mai cerută şi în spitalele româneşti

Principalele motive ale circumciziei sunt cele religioase şi medicale, însă în unele cazuri bărbaţii decid să apeleze la bisturiu şi din motive estetice. Procedura presupune îndepărtarea porţiunii retractabile a pielii ce acoperă vârful penisului, rezultatul fiind descoperirea permanentă a glandului penian. Intervenţia este făcută, de obicei, în copilărie sau la câteva zile de la naştere, din motive religioase, însă se poate realiza şi la maturitate.

Multe dintre femei şi mai ales cele din ţările vestice consideră că un penis necircumcis nu este atrăgător şi nici curat. În plus, bărbaţii nercircumcişi pot avea probleme în menţinerea prezervativului pe penis în timpul actului sexual, pentru că acesta are tendinţa de a aluneca odată cu prepuţul. “Circumcizia are doar beneficii, atât pentru bărbat, cât şi pentru partenera sa, pentru că între piele şi gland se produce o secreţie care se numeşte smegmă şi care este cancerigenă pentru colul uterin al femeii”, afirmă prof. dr. Dan Mischianu, medic urolog la Spitalul Militar Central Bucureşti.

Igiena penisului circumcis este mai uşor de întreţinut şi scade riscul dezvoltării unei infecţii urinare: unul din trei bărbaţi necircumcişi suferă de infecţie urinară, pe când în cazul celor circumcişi, doar unul din 25 de bărbaţi se confruntă cu această problemă. Nu e de neglijat nici faptul că riscul de a dezvolta cancer la prostată este cu 20% mai scăzut în rândul bărbaţilor circumcişi, ca şi cel de a contacta virusul papiloma uman, care poate fi o cauză a dezvoltării cancerului cervical. Nu în ultimul rând, un studiu făcut în Africa şi publicat în New England Journal of Medicine a demonstrat că bărbaţii circumcişi au un risc cu 60% mai mic de a contacta virusul HIV.

Sursa: doctorulzilei.ro

Mai multe articole despre:
medic cancer penis circumcizie