MENIU

Omul lui Grindeanu, tun de 12 milioane de euro! Dezvăluiri explozive despre ingineria imobiliară a lui Bogdan Mindrescu/ Planul din umbră: cui vrea să-i ia locul?

Bogdan Mîndrescu - imagine de arhivă

Apar informații conform cărora secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, ar fi în spatele unui tun imobiliar de 12 milioane euro. La finalul anului trecut, în timp ce ministrul Sorin Grindeanu era plecat din țară, Mîndrescu își pregătea terenul pentru o afacere uriașă ce-l viza și pe ministrul Proiectelor și Investițiilor Europene, Marcel Boloș.

Mai exact, Mîndrescu a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG-ului privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor. La prima vedere pare o reorganizare obișnuită, dar la punctul 3 se menționează că ”Se divizează Direcția Generală Programe Europene Transport în Direcția Generală Organism Intermediar Transport și, respectiv Direcția Generală Programe Europene Transport” prin ”divizarea activității, structurii, posturilor și personalului aferent Direcției Generale Programe Europene Transport”.

Direcția mare, care se desființează, era condusă de Marcel Boloș, actualul ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Iar postul de director adjunct era ocupat de mâna sa dreaptă, secretarul de stat Carmen Moraru. Potrivit ziarului Puterea, în perioada cât este ministru și respectiv secretar de stat, cele două posturi sunt blocate pentru Boloș și Moraru, iar la încheierea mandatului cei doi revin la conducerea acestei direcții. Dar, prin proiectul de hotărâre inițiat de Mîndrescu, cele două posturi se deființează.

Potrivit informațiilor Realitatea Plus, planurile lui Mîndrescu erau de a cumpăra un sediu pentru cele două noi direcții cu bani din PNRR. Chiar a antamat achiziționarea unei sediu de birouri în Complexul Sema Parc de pe Splaiul Independenței din Capitală pentru suma de de 12 milioane de euro. El ar fi făcut presiuni asupra unor angajați din Ministerul Transporturilor pentru a semna documentele pentru achiziționarea spațiului, deși nu există niciun referat de oportunitate și nici nu s-a postat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice vreun anunț de achiziționare a acestui sediu.

Motivele din spatele acestor mutări de ale lui Mîndrescu ar fi legate și de faptul că își dorește postul de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene. El ar vrea să mute, în prima fază, doar cele două direcții pe care vrea să le înființeze în imobilul de la Sema Parc, după care va muta tot ministerul din sediul actual din zona Casei Presei.