MENIU

OMS: Numărul total al cazurilor noi de infectare cu COVID-19, în SCĂDERE la nivel mondial. La fel și cel al deceselor

Sursă foto: pixabay.com

Veștile bune privind evoluția pandemiei de coronavirus continuă să vină. Potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), instituție care monitorizează pandemia de COVID-19 încă de la depistarea primelor cazuri apărute în provincia chineză Wuhan la finalul lui decembrie 2019, numărul total al deceselor asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2 au scăzut cu 20% săptămâna trecută, iar numărul cazurilor confirmate de coronavirus a înregistrat, de asemenea, o scădere pentru a șasea săptămână consecutiv.

”Numărul global al cazurilor noi raportate continuă să scadă pentru a șasera săptămână consecutivă, cu 2,4 milioane de noi cazuri săptămâna trecută, o reducere de 11% față de săptămâna anterioară”, se arată într-un mesaj al OMS, publicat pe site-ul instițuției

"Numărul de cazuri noi raportate la nivel mondial continuă să scadă pentru a șasea săptămână consecutivă, cu 2,4 milioane de cazuri noi săptămâna trecută, o scădere de 11% față de săptămâna precedentă. Numărul de noi decese continuă, de asemenea, să scadă în ultimele trei săptămâni, cu aproape 66.000 de decese noi raportate săptămâna trecută, o scădere cu 20% față de săptămâna precedentă. Acest lucru face ca bilanțul global al cazurilor să ajungă la 110,7 milioane de cazuri și la peste 2,4 milioane de decese de la începutul pandemiei", susțin reprezentanții OMS.