MENIU

OMS: Numărul de cazuri noi la nivel mondial a scăzut cu 19%. Creștere ALARMANTĂ a sub-variantei BA.2 a Omicron

Sursa foto: Pixabay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat o scădere importantă a numărului de cazuri noi de COVID-19 la nivel global în ultima săptămână, potrivit unui anunț făcut, astăzi, de reprezentanții organizației.

Astfel, potrivit raportului epidemiologic săptămânal, numărul de cazuri noi la nivel mondial a scăzut cu 19% prin comparaţie cu numărul raportat în cursul săptămânii precedente, în timp ce numărul de noi decese ansociate COVID-19 a rămas similar cu cel din săptămâna anterioară, relatează Agerpres.

În şase regiuni ale OMS au fost raportate puţin peste 16 milioane de cazuri noi şi puţin sub 75.000 de noi decese.

Pandemia de coronavirus a atins un vârf în ultima săptămână a lunii ianuarie, cu peste 22 de milioane de cazuri, iar cifrele au început să scadă la începutul acestei luni.

OMS a raportat nu doar o scădere a cazuri noi de COVID-19, ci şi o creştere constantă a sub-variantei BA.2 a Omicron care se poate transmite şi mai rapid.

Mai exact, BA.2 a reprezentat mai mult de o cincime din toate cazurile Omicron raportate la nivel global la începutul lunii februarie.

Potrivit raportului citat, sub-varianta este în creştere atât în ţările cu o pantă ascendentă a numărului de cazuri de Omicron, cât şi în cele în care s-a înregistrat o scădere a cazurilor această variantă.

Mai multe articole despre:
oms cazuri covid scadere numar cazuri covid omicron