MENIU

OMS: Nu există NICIUN MOTIV pentru a se renunța la vaccinarea cu AstraZeneca

OMS recomandă continuarea imunizării cu AstraZeneca

Organizația Mondială a Sănătății a transmis, vineri, că ”nu există vreun motiv pentru a nu mai utiliza vaccinul AstraZeneca” în campaniile de imunizare împotriva Covid-19. 

”Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca. Nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”, a spus Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, într-un briefing de presă la sediul din Geneva al organizaţiei.

Experții analizează informaţiile despre formarea cheagurilor de sânge, însă deocamdată nu a fost stabilită nicio legătură de tip cauză-efect, a precizat aceasta. 
”Orice alertă de securitate trebuie să facă obiectul unei anchete. Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că studiem toate alertele de securitate când distribuim vaccinuri şi trebuie să le examinăm, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS, potrivit Agerpres.

Precizările vin în contextul în care mai multe state au anunțat oprirea vaccinării sau suspendarea administrării unor doze din serul produs de AstraZeneca din motive de precauție, după sesizarea unor cazuri privind apariția unor cheaguri de sânge. Deocamdată nu s-a stabilit o legătură directă cu vaccinarea. Loturile vizate sunt ABV 5300 și ABV 2856. 

Citește și: ”Campania de imunizare va continua cu TOATE cele trei vaccinuri aprobate. Cîțu: "Acțiunile împotriva măsurilor Guvernului, similare cu cele ale unor TERORIȘTI"