MENIU

OMS Europa AVERTIZEAZĂ: Ridicarea restricțiilor poate provoca „o furtună perfectă” în sistemul de sănătate al oricărei țări

Hans Kluge, directorul OMS Europa / Foto: Facebook Hans Kluge

Un nou avertisment vine, astăzi, chiar de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care se pronunță împotriva unei relaxări a restricţiilor, în Europa, în pofida scăderii numărului de noi infecții cu Covid-19. 

Potrivit reprezentanților OMS, criza sanitară majoră cu care se confruntă India în prezent îşi poate avea originea în varianta indiană a virusului SARS-CoV-2, dar şi într-un comportament care indică nerespectarea restricţiilor sanitare.

„Există în continuare o provocare uriaşă în ţări în care măsurile de protecţie individuală au fost relaxate sau în care au loc adunări în masă sau în care există variante mai contagioase ori în care acoperirea vaccinală este în continuare slabă. Acest lucru poate provoca o furtună perfectă” în sistemul de sănătate al oricărei ţări, a afirmat Hans Kluge, directorul OMS Europa, într-o conferinţă de presă online, citat de HotNews.

Oficialul le aminteşte celor 50 de ţări din regiunea OMS Europa că „măsurile individuale şi colective de sănătate publică şi măsurile sociale rămân factori hotărâtori” în oprirea pandemiei covid-19, în contextul în care apariţia unor îmbolnăviri în Europa scade „în mod semnificativ pentru prima oară după două luni”.

Până în prezent, varianta indiană - B 1.617 - a fost descoperită în cel puțin 17 ţări, inclusiv în mai multe ţări din Europa. Această variantă a fost etichetată drept o „variantă de interes” şi nu „variantă îngrijorătoare” - o denumire care indică faptul că o mutaţie este mai periculoasă. 

Citește și Primul caz de tulpină indiană de COVID din România! Ce spun autoritățile - cine este bolnavul purtător

Mai multe articole despre: