MENIU

OMS, anunț terifiant: Numărul real al deceselor COVID ar putea fi de 2-3 ori mai mare

Trupurile victimelor COVID din India, incinerate

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul real al deceselor provocate pe fondul pandemiei COVID, la nivel global, ar putea fi de două sau trei ori mai mare decât arată cifrele oficiale.

Potrivit centralizării informărilor oficiale, numărul total al deceselor pe fondul COVID-19 este de 3,4 milioane, însă, în baza statisticilor întocmite pentru 2020, OMS estimează că numărul real al deceselor asociate coronavirusului ar fi între șase și opt milioane.

Potrivit unui oficial OMS, sunt mai multe motive, unele obiective, alte subiective, pentru care estimările au fost subestimate. De exemplu, la debutul pandemiei multe persoane au murit fără a fi mai întâi diagnosticate cu COVID, iar multe state nici nu dispuneau la acea vreme de sisteme adecvate pentru a înregistrea decesele asociate coronavirusului. Pe de altă parte, o serie de state sunt suspectate că au ascuns sau cosmetizat deliberat raportarile, pentru a crea impresia că nu au fost grav afectate de cea mai teribilă pandemie din ultimul secol. 

Până în prezent, la nivel global s-au înregistrat peste 165 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar peste 3,6 de milioane de persoane au decedat.

 

Mai multe articole despre:
OMS decese covid covid morti mortalitate