MENIU

Om de afaceri român, ucis de coronavirus. Detaliul care i-a șocat pe medici

Om de afaceri român, ucis de coronavirus. Detaliul care i-a șocat pe medici

Proprietarul unei firme de panificație din Suceava, Gheorghe Lăcătuş s-a stins din viață răpus de Covid-19, la vârsta de 68 de ani, în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Omul de afaceri a fost internat în data de 4 noiembrie a.c. din cauza unui accident vascular cerebral. A avut rezultat negativ la testarea Covid, iar după două săptămâni, când a fost din nou testat deoarece prezenta simptome de boală, rezultatul a fost pozitiv. Pe 22 noiembrie a murit.

Întrebat în legătură cu această situație, managerul Spitalului de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că, din ancheta epidemiologică a rezultat că, după internare, deoarece a avut rezultat negativ la testarea PCR, pacientul a fost transferat din sectorul tampon pe secția Neurologie, însă evoluția stării sale de sănătate nu a fost una favorabilă, motiv pentru care, în data de 14 noiembrie, a fost transferat la Terapie Intensivă, scrie monitorulsv.ro

„Întrucât nu avea simptomatologie specifică Covid și avea un test negativ la internare, nu s-a ridicat suspiciunea ca pacientul să fi fost internat în perioada de fereastră, de 1-3 zile de la contactul infectant”, a explicat doctorul Calancea, conform informațiilor din ancheta epidemiologică. Abia în data de 18 noiembrie simptomatologia a ridicat suspiciunea de infecție Covid, iar testul PCR a confirmat-o. Câteva zile mai târziu, pacientul a decedat.

Dr. Calancea a afirmat că asemenea situații, de surprindere la internare a pacienților „în fereastra epidemiologică”, sunt posibile și din acest motiv în spital pacienții sunt internați cu respectarea distanțelor între ei și cu obligativitatea purtării măștii. Acesta a mai spus că în ultima săptămână au mai fost câteva astfel de cazuri, de pacienți veniți din alte spitale, din sector nonCovid, care au avut rezultat pozitiv când au fost testați la Suceava.

Mai multe articole despre:
gheorghe lacatus