MENIU

Olena Zelenskaia, mesaj emoționant către țările care au ajutat Ucraina, inclusiv România și Rep. Moldova

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenskaya, a transmis un mesaj țărilor care au ajutat Ucraina de la începutul războiului. Într-un mesaj video, primele imagini care ilustrează mesajul sunt din Slovacia, Republica Moldova și România.

În videoclipul difuzat la maratonul internațional „Salvează Ucraina”, soția liderului de la Kiev a mulțumit tutror țărilor care le-au oferit adăpost ucrainenilor nevoiți să fugă din calea sau de teama războiului. 

„La război fiecare zi durează cât viața. Copiii noștri s-au obișnuit să adoarmă cu sunetul exploziilor. Vă rog, nu vă obișnuiți cu războiul! Pentru că nu se poate în secolul XXI, în Europa, să te obișnuiești cu faptul că pe fundalul focurilor de armă adorm copiii. Nu te poți obișnui cu faptul că orașele devin morminte frățești. Războiul în Ucraina este un război în pragul casei tale. Stai deschis, rămâi sensibil. Rămâi de partea păcii și a umanității. Atunci victoria Ucrainei va fi victoria ta!”, a scris soția lui Vladimir Zelensky în dreptul filmulețului publicat pe pe rețelele de socializare.

Mesajul a cuprins și declarații ale femeilor cu funcții de conducere sau soțiile șefilor de stat care au sprijin Ucraina.