MENIU

Oficiali din MEN: Învăţătoarea Blându nu mai poate lucra ca titular în învăţământ

<p>&Icirc;nvățătoarea de la Școala 10 din Capitală care a cerut șpagă a fost demisă</p>

Învăţătoarea Dana Blându a pierdut dreptul de a mai profesa ca titular în învăţământ, odată cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă de conducerea Şcolii nr 10, unde acesata lucra, au declarat, vineri, oficiali din Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au explicat că desfacerea contractului de muncă înseamnă şi pierderea titularizării în învăţământ, astfel încât aceasta nu va mai putea profesa decât ca suplinitor.

Consiliul de Administraţie al Şcolii 10 a decis, vineri, desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându.

"Având în vedere evenimentele petrecute în unitatea noastră, Şcoala Gimnazială «Maria Rosetti», referitoare la activitatea doamnei profesor Blându Florina Dana, Consiliul de Administraţie întrunit în 10.01.2014 a hotărât desfacerea contractului de muncă pentru doamna învăţătoare Blându Florina Dana, în conformitate cu articolul 280, alineatul 2, litera f din Legea educaţiei naţionale, Legea 1/2011, sesizarea Parchetului pe aspectele penale ale cazului şi întocmirea unui plan de măsuri la nivelul şcolii pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor", a declarat Camelia Maria Fercu, directoarea şcolii.

Potrivit articolului 280 din Legea educaţiei, personalul didactic din învăţământul preuniversitar răspunde disciplinar pentru "încălcarea cu vinovăţie a îndatoririlor ce îi revin potrivit contractului individual de muncă, precum şi pentru încălcarea normelor de comportare care dăuneaza interesului învăţământului şi prestigiului unităţii/instituţiei, conform legii". Articolul 280, alineatul 2, litera f prevede că, în raport de gravitatea abaterilor, personalul didactic poate fi sancţionat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Reprezentantul Consiliului Local al Sectorului 2 în Consiliul de Administraţie al Şcoli nr. 10, Mihail Brancu, a declarat că decizia din Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 "Maria Rosetti" a fost luată conform raportului Comisiei de disciplină.

Brancu a precizat că este o decizie justă, pentru că nu putea o asemenea persoană "să pună o pată pe tot învăţământul românesc".

În urmă cu o zi, inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a anunţat că ISMB i-a suspendat contractul de detaşare pe funcţie a directoarei de la Şcoala 10, Camelia Fercu, după ce aceasta formulase o solicitare în acest sens.

Inspectorul general a precizat că directoarea Camelia Fercu va prezida şedinţa Consiliului de Administraţie de vineri, mandatul ei la conducerea şcolii urmând să se încheie luni, 13 ianuarie.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul învăţătoarei Dana Blându, de la Şcoala nr. 10, care ar apărea într-o înregistrare, făcută de mama unui copil de la clasa ei, cerând părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii.
În paralel, s-a constituit o comisie de disciplină la nivelul unităţii de învăţământ.

Totodată, ISMB a sesizat, în 30 decembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu presupuse fapte penale săvârşite de învăţătoarea Dana Blându.

Mai multe articole despre:
Bucureşti concediere profesoară ISMB scoala 10