MENIU

"Oferte" HALUCINANTE primite de familiile recuților de pe crucișătorul "Moskva": cum încearcă autoritățile să CUMPERE TĂCEREA. Mărturii ȘOCANTE

Crucișătorul Moscova/ Foto: Ukraine Weapons Tracker

Adevărul din spatele scufundării crucișătorului „Moskva”, nava-fanion a operațiunilor rusești din Marea Neagră, care a fost lovită de armata ucraineană continuă să fie ascuns de autoritățile de la Moscova. Nava de 12.500 de tone avea la bord un echipaj de peste 500 de persoane. Dintre acestea, se pare că 452 și-au pierdut viața și doar 58 de au fost salvate. Părinții marinarilor morți sau dipăruți încearcă să afle informații despre soarta copiilor lor, însă primesc explicații absolut halucinate din parte autorităților ruse. I s-a întâmplat mamei unui marinar-rercut de pe crucișătorul „Moskva”, care încearcă de o lună să afle adevărul despre soarta fiului ei. Femeii i s-a propus să semneze un acord de reclasificare a fiului ei din „dispărut” în „decedat” pentru a primi bani, însă aceasta a refuzat.

Potrivit femeii, marinarii supraviețuitori au semnat un acord de confidențialitate și comanda militară ascunzând orice informație, relatează NEXTA.

"Toate informațiile ne sunt ascunse. Sunt sigură că copilul meu este în viață, vreau doar să-l găsesc, chiar și rănit, dar să-l găsesc", mărturisește mama recrutului.

Situația femeii nu este singulară. Oamenii primesc în mod constant înștiințări în care li se comunică faptul că nava considerată fanion al forțelor navale ruse nu a fost trimisă în apele teritoriale ale Ucrainei și nici nu a participat la „operațiunea specială”, așa cum bine știm că a denumit Putin invazia țării vecine. 

Halucinantele explicații vin chiar de la Parchetul militar al Federației Ruse, care i-a explicat astfel lui Dmitri Shkrebets, tatăl unuia dintre recruții care a servit pe crucișător, „pierderea” fiului său.

Potrivit Parchetului, băiatul a fost declarat „dispărut din unitatea militară” ca urmare a „unei urgențe care s-a soldat cu pierderea navei”.

În ciuda încercărilor repetate ale propagandei de la Kremlin de a minimiza importanța acestui subiect și de a ascunde informații vitale despre ceea ce s-a întâmplat, de fapt, cu echipajul de la bordul crucișătorului Moscova, subiectul a fost amplu dezbătut în media internaționale, care au oferit în mod constant informații legate de acesta.

Astfel am aflat că Anton Kuprin, comandantul crucișatorului „Moskva”, nava fanion a Flotei militare ruse din Marea Neagră, a murit în timpul exploziei și incendiului de la bordul navei care s-a scufundat ulterior. De numele său pare să fie legat ordinul pentru bombardarea Insulei Șerpilor în prima zi de război, respectiv pe 24 februarie, spun autoritățile ucrainene.

Conform tuturor convențiilor internaționale, nava devine proprietatea țării în ale cărei ape s-a scufundat, iar nava amiral a flotei ruse se află la doar 50 de mile de coasta ucraineană, a scris mai apoi presa de la Kiev.