MENIU

Ofensiva rusă, în DERIVĂ! Mai multe blindate amfibii s-au împotmolit în timpul traversării râului Doneț, din regiunea Harkov - VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată cum mai multe blindate au fost abandonate de soldații ruși după o tentativă nereușită de traversare a râului Doneț, într-o zonă în care acesta este mai îngust în regiunea Harkov.

Înregistrarea arată cum două dintre vehiculele blindate de luptă a infanteriei de tip BMP, care teoretic sunt amfibii, au rămas blocate cam pe la jumătatea tentativei de trecere a râului, în timp ce o a treia s-a împotmolit la mal, relatează HotNews.ro.

O filmare făcută dintr-un alt unghi de soldații ucraineni arată munițiile pe care aceștia le-au recuperat din vehiculele blindate care cel mai probabil, spun jurnaliștii de le HotNews.ro, probabil urmează să fie tractate și folosite împotriva armatei ruse, ținând cont că altfel par într-o condiție bună.

Amintim că în prima jumătate a lunii mai armata rusă a suferit una dintre cele mai zdrobitoare înfrângeri ale sale de la declanșarea războiului pe 24 februarie în timpul unor tentative de a traversa tocmai râul Doneț.